Як отримати закордонний паспорт українцям у 2024 році: детальна інструкція
Україна

Як отримати закордонний паспорт українцям у 2024 році: детальна інструкція

10 квітня, 13:45
0
0
Сподобалось?
0

Українці, які не мають закордонного паспорта, можуть легко отримати його, подавши заяву та необхідний пакет документів. Вартість оформлення закордонного паспорта залежить від терміну виготовлення та сервісу, що надає цю послугу.

Про це повідомляють Факти ICTV у своєму матеріалі.

Для отримання закордонного паспорта в Україні можна звернутися до будь-якого Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), підрозділу Державної міграційної служби або центру обслуговування Паспортний сервіс ДП Документ. У разі перебування за кордоном можна звернутися до дипломатичної служби України (консульства або посольства).

Для оформлення закордонного паспорта необхідно:

  • мати паспорт громадянина України
  • індивідуальний податковий номер
  • попередні закордонні паспорти (якщо є)
  • проїзні документи дитини (якщо оформляється для дитини)
  • заяву про втрату закордонного паспорта (якщо необхідно)
  • виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі втрати паспорта).

Вартість оформлення закордонного паспорта з 1 квітня 2024 року в ЦНАПах і ДМС становить 958 гривень за оформлення до 20 робочих днів або 1 598 гривень за оформлення до 7 робочих днів. У ДП Документ ціна складає 1 396 гривень за оформлення до 20 робочих днів або 2 036 гривень за оформлення до 7 робочих днів. У низці випадків можливе отримання паспорта за три робочі дні.

Заяву для отримання закордонного паспорта особисто повинні заповнити громадяни, яким виповнилося 16 років. Для дітей віком 12-15 років заявку заповнюють батьки або опікуни, проте їхня особиста присутність необхідна для відсканування відбитків пальців. Діти до 12 років можуть бути відсутні, за умови подання фотографій розміром 10х15.

Оформлений закордонний паспорт дійсний протягом 4 років для дітей і 10 років для громадян, які досягли 16 років. Повнолітні громадяни можуть оформити ще один закордонний паспорт, якщо це обгрунтовано необхідністю частого виїзду за кордон та оформлення віз. Українці можуть мати не більше двох чинних закордонних паспортів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися