Як позбутися мух: найпростіший і найбезпечніший спосіб
Україна

Як позбутися мух: найпростіший і найбезпечніший спосіб

15 квітня, 13:49
0
0
Сподобалось?
0

З підвищенням температури та офіційним початком весни ми виявляємо у своїх будинках все більше і більше мух.

Комахам потрібна лише найменша кількість вологи, щоб уникнути зневоднення, тому вони можуть залишатися живими, навіть просто випиваючи конденсат зі стін або вікон.

Якщо не боротися з мухами, вони можуть поширювати такі бактерії, як сальмонелла, черевний тиф та кишкова паличка.

Експерти стверджують, що звичайних домашніх мух буває складно позбутися, особливо, коли погода тепла, а вікна та двері залишаються відчиненими. Використання хімічних пестицидів може бути дуже ефективним, але дехто турбується про проблеми зі здоров'ям та збитки для довкілля.

Але ви можете використовувати природний та безпечний метод, щоб позбавити свій дім від комах, що переносять антисанітарію.

Для цього налийте в склянку приблизно 2-3 см яблучного оцту та кілька крапель засобу для миття посуду. Накрийте її поліетиленовою плівкою. Закріпіть плівку гумкою і зробіть невеликі отвори вгорі.

Мух привабить оцет у склянці і вони залетять через отвори. Однак мило для посуду допоможе їм потонути.

Як позбутися від мух швидко в домашніх умовах

Для того, щоб самостійно приготувати ефективний засіб від мух, потрібно знати, чого не люблять мухи. Як правило, в цей список входять рослини і природні компоненти, що відлякують комах. Ви можете використовувати один з п'яти варіантів, пропонованих нижче.

Оцет

В 1 л теплої води розчиніть 100 мл 9% оцту, змочіть губку в цьому розчині і протріть всі поверхні будинку. Особливо ретельно потрібно обробляти обробні дошки, кухонні стільниці, підвіконня і вікна - на них мухи сідають найчастіше.

Ефірні олії

М'ята, лаванда, евкаліпт, гвоздика і базилік - найбільш неприємні рослини для мух, а значить їх запах дратує комах. Купіть ефірні масла, в складі яких є перераховані вище рослини, налийте в пульверизатор воду і додайте кілька крапель олії. Потім цей розчин потрібно регулярно розпорошувати в кімнаті. Альтернативний варіант - купити аромалампу, тоді ефект буде більш тривалим.

Пучки лікарських трав

Пижмо, лавр, полин, бузина, бадилля томатів, черемха - ці рослини стануть вашими кращими друзями в період боротьби з мухами. Зберіть в лісі або купіть трави, зробіть з них пучок і повісьте в будинку. Також можете покласти в шафки - так у вас вийде і прогнати комах, і забезпечити себе приємним ароматом вдома.

Герань

Такий чагарник впливає на свідомість мух вкрай негативно - комахи категорично не переносять запаху квітки. Так що, якщо ви любите кімнатні рослини і хочете позбутися від мух, купіть герань в горщику і просто залиште на підвіконні.

Цитрусові

Візьміть лимон, апельсин і гвоздику, наріжте фрукти часточками і розкладіть по квартирі, не забуваючи про підвіконня і шафки. Всередину скибочок потрібно покласти бутони гвоздики - такий нехитрий народний засіб швидко відлякає комах. Слідкуйте, щоб фрукти не пропали, інакше на зміну мухам прийдуть докучливі мошки. У попередній статті ми розповідали, як боротися з мошками на кухні.

Як зробити пастку для мух в домашніх умовах

Наступний варіант боротьби з мухами - саморобна приманка, яка так само гуманна, як і народні засоби. Комахи при цьому не постраждають, але покинуть межі вашої квартири. Існують пастки професійні, які можна купити в магазині, а ми пропонуємо варіанти, доступні всім.

Пастка з пластикової пляшки

Для виготовлення такої пастки вам знадобляться:

  • пластикова пляшка об'ємом 1-5 - 2 л;
  • ніж або ножиці;
  • будь-яка солодка рідина або м'ясний бульйон.

Візьміть пляшку, зріжте ножицями або ножем верхню частину посудини на 1\3, кришку зніміть. Переверніть відрізану частину і вставте її в пляшку шийкою вниз. Краї двох частин пляшки скріпіть клеєм, скотчем або степлером. Всередину пастки налийте будь-яку солодку рідину або м'ясний бульйон і поставте приманку в тепле місце. Мухи будуть злітатися на приманку, а вилетіти назад не зможуть.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися