Мотоботи – посадка має бути ідеальною
Україна

Мотоботи – посадка має бути ідеальною

10 квітня, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Коли купують взуття – будь-яке, окрім фасону, звертають увагу на розмір. Це не дивно, бо якщо туфлі чи черевики завеликі або замалі, про комфорт під час ходьби можна забути. А якщо взуття не просто для краси чи для доповнення загального образу а відіграє далеко не останню роль у питанні забезпечення безпеки? В такому випадку воно взагалі має «сидіти» ідеально.

Недаремно консультанти МотоСтиль рекомендують підбирати мотоботи дуже ретельно. І враховувати розмір спеціального взуття, яке захищає ноги мотоцикліста потрібно в обов’язковому порядку.

Секрети підбору мотовзуття

Мотоботи представлені у різних виконаннях і в першу чергу підбираються за видом. Адже існує кілька різновидів мотоботів, які призначені для тої чи іншої ситуації та умов експлуатації. Наприклад, існують прості мотоботи, які радше схожі на звичайні черевики. Такі моделі актуальні для мотоциклістів початківців, які якщо і пересуваються на транспортному засобі то в межах міста. Існують мотоботи розроблені для тих хто приймає участь у перегонах або катається на великих швидкостях по місцевості зі складним рельєфом. Такі кросові мотоботи відрізняються використанням дуже міцних та зносостійких матеріалів, а також мають завищений фасон, що захистити не тільки нижню частину ніг а і гомілки. Для мотоциклістів, які подорожують на своєму залізному коневі, пропонують спеціальні туристичні мотоциклетні черевики, для яких характерні додаткові властивості такі як, наприклад, водонепроникність.

Отже, обираючи мотоботи, треба враховувати місце катання та стиль їзди. Також варто оцінити дизайн взуття. Але найкрасивіший і найстильніший дизайн не має бути компромісом в питанні ідеальної посадки. Бо експерти наголошують, мотоботи виконують в тому числі і захисні функції, і якщо вони підібрані не за розміром, про цю опцію можна забути.

Причому консультанти радять перевірити мотоботи щоб вони ідеально підійшли не тільки по довжині ступні, але і по ширині. Споживачі з широкою ступнею будуть розчаровані в багатьох спортивних мотоботах, особливо європейських. Якщо ви носите цивільне взуття з широкою колодкою, то відразу скажіть про це консультанту. Він допоможе підібрати мотоциклетні черевики з підходящими параметрами.

Інша проблема, з якою стикаються мотоциклісти підбираючи спеціальне взуття  - занадто вільна п'ята. Боти можуть чудово сидіти скрізь, але бути завеликими саме в п'яті. Якщо це так, не поспішайте відмовлятися від цієї моделі, а спершу поміряйте їх в інших шкарпетках. Звичайні тонкі шкарпетки - не найкращий вибір для мотовзуття. Існують спеціальні мотошкарпетки, а також термошкарпетки та інші щільніші варіанти, і в них посадка може бути кращою та без дискомфорту. Крім того такі шкарпетки будуть відводити зайву вологу, зберігаючи взуття і ноги сухими.

І, нарешті, третя за поширеністю проблема, з якою стикаються мотоциклісти підбираючи мотовзуття – прилягання до гомілки. Цю проблему можна вирішити, придбавши модель, яка має спеціальні регулятори по всій довжині мотоботів.

motobuv

Якщо боти, які вам сподобалися, не мають регулювання і не налазять або незручні – консультанти MotoStyle радять відмовитися від цієї моделі на користь іншої, кращої в плані ергономічності і відповідності за розміром. Тим більше на сайті представлено багато моделей із колекцій різних виробників, тобто підібрати оптимальне рішення не проблема.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися