СБУ оприлюднила відео допиту коригувальника артнальоту на Маріуполь
Регіони

СБУ оприлюднила відео допиту коригувальника артнальоту на Маріуполь

26 січня 2015, 16:15
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України здобула докази вчинення бойовиками т.зв. «ДНР» та російськими військовими злочинів проти людяності – проти мирного населення Донбасу.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко під час брифінгу. За прямими вказівками російських офіцерів було здійснено 5 обстрілів мирних кварталів Маріуполя, які припинилися лише після отримання інформації,що до місця обстрілів прямує місія ОБСЄ. В результаті обстрілу «Градами» загинуло 30 та поранено більше 100 мешканців міста. Російська батарея, з якої здійснювався обстріл, перебувала неподалік від селища Безіменне – на території, що контролюється  терористами «ДНР». Напад здійснювався силами артилерійського дивізіону терористичної організації «ДНР» у складі 4 артилерійських батарей, озброєних САУ «Тюльпан» та установками «ГРАД».

Вогонь було відкрито за наказом офіцера РФ з позивним «Горець».

Після обстрілів артилерійські батареї були сховані у селищі Маркіне, а потім вцілілі російські військові та техніка за командою, що надійшла від Південного військового округу РФ, з метою приховати злочини, були виведені на територію Росії за сприяння прикордонної служби ФСБ РФ.

«СБУ оприлюднює так званий пароль «Рязань-Астрахань», за яким 24 січня російські прикордонники та військові приховали на території РФ техніку, озброєння, російських артилеристів», – розповів Наливайченко.

Ще одним доказом, що до злочину причетна Росія, є використання під час планування та вчинення обстрілів Маріуполя надсучасних систем супутникового зв’язку 5 покоління «Бєлозьор», які є лише у Російської Федерації.

Затриманий СБУ коригувальник вогню артилерії терористів Кірсанов, 1975 р.н., на прізвисько «Гаішнік» (до кінця 2014 року працював у ДАІ Маріуполя) розповів, що масове вбивство мирних жителів Донбасу здійснювала російська артилерійська батарея під командуванням російського офіцера з позивним «Пепел».

Встановлено інших членів злочинної групи. Серед них – громадянин України Пономаренко, 1977 р.н., на прізвисько «Терорист» – ватажок однієї з банд т.зв. «армії Новоросії», відомий у кримінальних колах рецидивіст.

Контррозвідка СБУ перехопила розмови, які свідчать, що «Терорист» звертався до бойовика «Пепла» з проханням здійснити обстріл з використанням реактивної артилерії. Після прийняття росіянином злочинного рішення та здійснення кривавого злочину, про результати завданих пошкоджень коригувальник Кірсанов доповів спочатку російському офіцеру, а потім Пономаренку у Донецьк.

https://www.youtube.com/watch?v=CXpXmkBKubw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=10GsliWCxsw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=aW2fC-7pzE0&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися