У Дніпрі рятують бійця, якому куля «прошила» голову наскрізь
Регіони

У Дніпрі рятують бійця, якому куля «прошила» голову наскрізь

9 березня 2021, 16:11
0
-2
Сподобалось?
-2

У Дніпрі у обласній клінічній лікарні імені Мечникова рятуютть життя 32-річному захисникові з Кіровоградщини. Він отримав кульове поранення в голову в зоні проведення ООС.

Про це повідомляє головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, пише ТСН.

"У п’ятницю до реанімації політравми надійшов поранений у голову боєць. Владиславу 32 роки, він з Кіровоградщини. Поранення отримав 5 березня поблизу Красногорівки. Снайперська куля прошила голову навиліт. Вхідний отвір у тім’яній, а вихідний – в потиличній ділянці. Сильно пошкоджена ліва півкуля мозку. До Мечникова доставлений бортом у комі", - розповів Риженко.

Він додає, що по прибуттю бійця забрали до операційної. Нейрохірурги видалили уламки кісток та зруйновані ділянки мозку.

"Всі ці дні тривала боротьба за життя. На сьогодні стан вдалося стабілізувати. До Владислава повернулася свідомість. Нарешті можемо сказати, що загрози для життя немає. Але вся права половина тіла у Владислава залишається паралізованою. На щастя, центр мовлення, який теж знаходиться в лівій півкулі, поки вдається врятувати. Владислав може розмовляти і розуміє мову", - говорить лікар.

Попереду у Владислава тривале лікування та реабілітація.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися