18-річний боєць-сирота з Хмельниччини підірвався на міні й тепер дуже потребує допомоги
Хмельниччина

18-річний боєць-сирота з Хмельниччини підірвався на міні й тепер дуже потребує допомоги

29 вересня 2017, 22:58
0
0
Сподобалось?
0

У Дніпрі рятують 18-річного бійця – сироту Руслана Кашицу. Під Торецьком хлопець підірвався на міні, йому відірвало ногу, уламками пробило живіт, він майже втратив зір. Хлопець переніс уже шість операцій, але стан і досі тяжкий, передає «5 канал».

До дніпровської лікарні 18-річного бійця 128-ї бригади, пораненого під Торецьком, доправили з численними осколковими пораненнями й відірваною вибухом ногою. Юнак підірвався на міні. Руслану перелили близько трьох літрів крові. Вже зробили шість операцій. Дві з них – щоб врятувати зір.

Хлопець осліп на ліве око, зір правого намагаються бійцю повернути. «На операційному столі він дуже просив, щоб збереглося праве око, і я йому пообіцяв це. Його чекає ще третя операція. Це заміна кришталика в перспективі», – розповідає директор Дніпропетровської обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.

Хлопець родом із Хмельницької області. Він сирота. Ріс в інтернатах, навчався на автомеханіка. Та після першого курсу пішов на війну. Розповідає: «В мене шлях такий життєвий – не дуже. Тому вирішив, що хочу щось зробити для Батьківщини, ціною свого життя. Я розумів, на що я йду, розумів, що це небезпечно».

Нині бійця підтримують не лише лікарі, а й побратими та волонтери. Попереду ще не одна операція. «Дуже хочу, щоб лікування пройшло успішно, хочу знову побачити сонце, хочу знову побачити своїх товаришів, людей, які мені допомагали».

Усім небайдужим: карта ПриватБанку 5168 7573 3216 5101 Руслан Кашиця

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися