На Хмельницькій атомній електростанції розпочали будівництво нових енергоблоків
Хмельниччина

На Хмельницькій атомній електростанції розпочали будівництво нових енергоблоків

15 квітня, 13:13
0
0
Сподобалось?
0

Будівництво п’ятого та шостого енергоблоків розпочали на Хмельницькій атомній електростанції. Після їх розбудови Хмельницька АЕС стане найбільшою атомною електростанцією в Європі.

Про це на церемонії відкриття будівництва розповів президент Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Петро Котін.

За його словами, паралельно із початком будівництва п’ятого та шостого енергоблоків добудують третій та четвертий.

"На третьому і четвертому блоках ми будемо використовувати той проєкт, який найбільше знаємо, це радянський. Але будемо додавати експертизи американської компанії "Westinghouse", які зараз проводять аналіз з доведення цього проєкту до сучасних норм безпеки", — пояснив Петро Котін.

Президент Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" зазначив, п’ятий та шостий енергоблоки будуватимуть за технологіями американської компанії "Westinghouse". За подібною розробкою вже ввели в експлуатацію шість енергоблоків на атомних станціях Сполучених Штатів Америки, розповів президент компанії "Westinghouse" Патрік Фрагман.

"Ми дуже пишаємось тим, що будемо долучені до створення нової історії, яку ви творите в енергетичному секторі. Збудувавши ці блоки, ви отримаєте енергію, яка є чистою, доступною за ціною і з використанням економічно-доцільних технологій", — пояснив Патрік Фрагман.

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, будівництво на Хмельницькій АЕС — це відповідь України та союзників на систематичне руйнування Росією української енергосистеми.

"Це є наша відповідь загарбникам про те, що вони ніколи не позбавлять нас світла, як би вони не намагалися і не хотіли цього. Нові технології дадуть змогу нам вистояти. Зараз ми говоримо про те, що ті потужності, які ми плануємо побудувати на Хмельницькій атомній станції, дадуть змогу Україні зробити найбільше відновлення з часів Другої світової війни", — зазначив Герман Галущенко.

За словами, Патріка Фрагмана, вартість будівництва наразі не називають: "Скільки це все буде коштувати — наступний крок, який ми збираємося обговорювати, щоб планувати нашу подальшу співпрацю".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися