Акція проти сучасного рабства відбулася у Хмельницькому
Хмельниччина

Акція проти сучасного рабства відбулася у Хмельницькому

30 липня 2018, 15:33
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 30 липня, відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Саме з цієї нагоди у Хмельницькому, біля приміщення «Поділля-центр» провели акцію «Лабіринт можливостей». 

Як пише ye.ua, містяни мали змогу пройти лабіринтом з умовними перешкодами та переконатись, чи потрапили б вони у пастку.

Організатор акції, голова благодійного фонду «Ксена», виконавчий партнер Міжнародної організації з міграції виявлення постраждалих осіб і надання їм допомоги Оксана Устинова, розповіла, що із 2013 року за ініціативи ООН цей день розпочали відзначати і щорічно проводити тематичні акції. Сьогодні це «Лабіринт можливостей». На вході у нього людина має з 20 пропонованих речей обрати 5 найнеобхідніших і з ними уже йти лабіринтом.

«Серед цієї п’ятірки має бути паспорт, віза, контакти консульства, кодове слова. До речі, саме кодове слово інколи рятує людей. Його потрібно повідомити рідним. Зазвичай людині, яка потрапила в трудове рабство, вдається випросити один телефонний дзвінок. Якраз кодове слово полягає у звертанні до людини, якій телефонуєте», - зазначила пані Оксана.

За її словами, склавши валізу громадянин іде далі по лабіринту, де його зустрічають провокатори, які й розповідають деталі оформлення візи, паспорта, договору та інше. Якщо людина відповідає не правильно, то потрапляє в червоний коридор, тобто у шахрайську схему. Зелений коридор, коли відповідь вірна, а жовтий – це коли людина потрапила у пастку, але в неї ще є шанс все виправити.

Загалом Оксана Устинова радить усім, хто збирається на роботу закордон, детально ознайомитись з правилами такої поїздки і уважно перевіряти усі документи.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися