Найвідоміший нейрохірург Аргентини — з Прикарпаття
Івано-Франківщина

Найвідоміший нейрохірург Аргентини — з Прикарпаття

16 липня 2014, 19:44
0
0
Сподобалось?
0

 

Педро Лилик - відомий у світі нейрохірург. Він - власник найуспішнішої клініки в Аргентині. Про дослідження лікаря в галузі нейрохірургії пишуть провідні медичні журнали. Але з обов'язковою ремаркою: Педро Лилик - українець.

Він володіє українською мовою, виховує дітей в українських традиціях, тривалий час керував танцювальним ансамблем «Просвіта», очолює одну з українських діаспор в Аргентині та планує відкрити у Буенос-Айресі українську школу. Попри те, що Педро виріс в Буенос-Айресі, своєю Батьківщиною вважає Україну - звідси його батьки.

Родина переїхала до Аргентини у 30-х роках минулого століття з містечка Бурштин Івано-Франківської області. Медичну освіту здобув в Буенос-Айресі, пройшов стажування у США, а потім заснував в Аргентині власну клініку, яка наразі є найуспішнішою на континенті! Педро Лилик розробив унікальні технології діагностики й методики лікування. Медичний 3D-апарат, який використовується в клініці під час операцій, один з двох, які взагалі існують у світі (комп'ютер видає зображення пацієнта з усіх боків на монітор, а також допомагає транслювати операцію на супутник, щоб інші лікарі з усього світу могли спостерігати та вчитися). Пацієнтами українця є перші особи Аргентини, пише "Стик".

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися