На Прикарпатті встановлять пам’ятник Дмитру «Да Вінчі» Коцюбайлу
Івано-Франківщина

На Прикарпатті встановлять пам’ятник Дмитру «Да Вінчі» Коцюбайлу

16 квітня, 10:36
0
0
Сподобалось?
0

У селі Бовшів Бурштинської громади, в якому жив Герой України Дмитро Коцюбайло, відкриють пам’ятник на його честь. Встановлять монумент на місці пам’ятника радянському солдату.

«З обох боків було запропоновано встановити плити з іменами загиблих мешканців села, а також імена сучасних Героїв, які загинули у російсько-українській війні. У свою чергу, заступник міського голови Володимир Чуйко презентував мешканцям села ескізний проект майбутнього пам’ятника Дмитру Коцюбайлу, який після погодження з родичами можна буде втілити у життя», – розповіли у Бурштинській міськраді.

Додамо, що Дмитро Коцюбайло народився у селі Задністрянське Бурштинської громади і закінчив Бовшівську загальноосвітню школу, яка нині носить його ім’я. Дмитро Коцюбайло отримав звання Героя України у грудні 2021 року. Командир батальйону «Вовки Да Вінчі» загинув під Бахмутом у березні 2023 року. Після прощання у рідному селі його поховали на Аскольдовій горі у Києві. На одному з будинків у Бовшеві Дмитра Коцюбайла увічнили в муралі. У пам’ять про Героя України у селі відкрили музей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися