На Львівщині спостерігається ріст захворюваності на коросту: симптоми та небезпека
Львівщина

На Львівщині спостерігається ріст захворюваності на коросту: симптоми та небезпека

11 жовтня 2023, 16:21
0
0
Сподобалось?
0

У  Львові днями у чоловіка діагностували коросту. Водночас у коментарі головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко повідомила, що цього року спостерігається збільшення кількості випадків захворювання.

«В одного з працівників нічліжки виявили коросту. Це інфекційне захворювання, яке передається безпосередньо при тактильному контакті», –пояснила керівниця центру соціальних послуг «Джерело», у структурі якого є нічліжка, Зореслава Люльчак.

Зазначимо, працівник, у якого виявили коросту, напередодні отримував лікування від дерматиту. Однак пройшовши додаткові лабораторні обстеження, фахівці виявили коросту.

Як повідомила Наталія Іванченко, за серпень в області було зареєстровано 2 випадки корости, точно так само як і в серпні 2022 року. Від початку цього року до серпня включно в області зареєстровано 50 випадків, а за 8 місяців 2022 року таких випадків було 17. Тобто в області є ріст захворюваності на коросту. Зокрема, цього року нею заразилися 9 дітей віком до 17 років.

Короста – це хвороба, яка викликається коростяним кліщем, передається від людини до людини при контактах. Її реєструють кожного місяця в багатьох населених пунктах. Зокрема, війна і масове скупчення людей завжди сприяли широкому поширенню цього захворювання. Щоб вберегтися потрібно дотримуватися правил гігієни та часто мити руки.

Симптоми:

  • сильний свербіж, котрий посилюється ввечері та вночі;
  • у ділянках свербежу з’являються коростяні ходи – ланцюжок везикул (пухирці в місцях виходу та входу паразитів);
  • ходи утворюють лінії білуватого або брудно-сірого кольорів.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися