Серце... справа
Рівненщина

Серце... справа

25 січня 2015, 15:17
0
0
Сподобалось?
0
Унікальну особливість має 48-річний житель міста Острога Рівненської області Віктор Новак. У чоловіка, який ніколи не мав проблем зі здоров’ям, усі органи розміщуються… дзеркально.
Віктор Петрович зізнається, його особливість не лише непомітна неозброєним оком, але й жодних проблем не створює. Розповідає, за все своє життя лише раз потрапляв у лікарню, коли минулого року вирізали апендицит. Натомість про відмінність від інших людей він дізнався, будучи учнем четвертого класу. 
– Лікарі проводили плановий медогляд школярів. Коли, прослуховуючи мене, не почули у звичайному місці серця, здивувалися. Стали призначати різні огляди, постійно розпитували про самопочуття. Тоді й стало ясно, що серце у мене не зліва, а справа, – пригадує Віктор Новак. – Мама, до речі, також лише тоді дізналася, що «моторчик» у мене не з того боку. Незважаючи на це, на здоров’я ніколи не скаржився. У школі навіть був одним з кращих бігунів. Відслужив у армії. 
Розповідаючи про свою особливість, острожчанин пригадує випадок, коли перед призовом проходив медкомісію. Йдучи робити кардіограму, наголосив медсестрі, що серце у нього справа. Очевидно, дівчина пропустила цю інформацію повз вуха, бо коли причепила апарат на звичне місце й побачила на екрані пряму лінію – не на жарт перелякалася. Чоловіка направили на детальний огляд. Тоді виявили ще одну незвичність Віктора Новака: усі його внутрішні органи розміщуються дзеркально. 
– Коли у нас з дружиною народилися діти, ми переживали, аби вони не успадкували мою особливість. На щастя, все у них на своєму місці, – сміється Віктор Петрович. – Лікарі пояснили, що такі вади, як у мене, трапляються дуже рідко. До того ж, не передаються генетично. Однак чому так – пояснити не можуть. 
Марія МАРТИНЮК,
Рівненська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися