Інна Климюк із документальним літописом рідного краю
Рівненщина

Демидівському району — 20 років, а могло бути 75

10 жовтня 2015, 16:10
0
0
Сподобалось?
0
У селищі Демидівка на Рівненщині урочисто відзначили 20-річчя одного з наймолодших районів України – Демидівського. Його рішенням Верховної Ради України засновано 1995 року. Зрештою, правильніше було б сказати «відроджено». Адже створений був у середині минулого століття, однак пізніше став складовою Млинівського району. 
У програму святкування 20-річного ювілею, на яке зібралися представники усіх населених пунктів району, увійшло чимало заходів. Передусім, це поминальна відправа за тих, хто віддав своє життя за Україну. Відбулася також святкова хода сільських громад району, після якої численний люд мав змогу відвідати виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, української кухні, промислової та сільськогосподарської продукції. 
 На урочистих зборах, що пройшли в районному будинку культури, відзначили тих, хто стояв у витоках створення району. Один із них – педагог, громадський діяч Василь Смаль. Виставку з офіційних документів про створення та розформування Демидівського району представила начальник архівного відділу райдержадміністрації Інна Климюк. До речі, серед живих є ще демидівчани, які працювали у першому райвиконкомі. А заодно, приміром, є цікаві спогади, як у тодішньому органі самоврядування звільнялися працівники. Не за якісь там порушення, а за записом у трудовій книжці «Пішов учитися в школу».
На святі провели «Козацькі забави», концерт за участю кращих митців краю, а також акцію по збору коштів та харчових продуктів для воїнів, що беруть участь в АТО.
Сергій НОВАК,
Рівненська область 
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися