Дворічна дівчинка з Дубровиці отримала півмільйона гривень у шоу «Україна має талант»
Рівненщина

Дворічна дівчинка з Дубровиці отримала півмільйона гривень у шоу «Україна має талант»

11 серпня 2016, 14:33
0
0
Сподобалось?
0

У своїх два роки Аріна Шугалевич з міста Дубровиця Рівненської області знає столиці 194 країн світу, називає 15 марок автомобілів за їх знаками, а нині батьки планують навчити доньку читати і спробувати опановувати англійську мову. Дівчинка вже стала переможницею конкурсу, який проводив Національний реєстр рекордів, та переможницею шоу «Україна має талант», де виграла 500 тисяч гривень своїми знаннями. 

Віршики слухала з двох місяців

Мама Аріни, Ірина Шугалевич, розповідає, що донька із самого початку була дуже допитлива і всім цікавилася. З моменту народження Ірина про все їй розповідала. Перші віршики почала читати Аріночці ще з двох місяців, а в п’ять-шість дівчинка вже вимовляла слова «мама», «тато», «дякую». Потім жінка вирішила вивчати з донею літери, цифри й помітила, що Аріна легко запам’ятовує віршики.

– Столиці країн світу з донькою почала вивчати, щоб зайняти її чимось цікавим, цьому приділяли по п’ять-десять хвилин у день, – каже Ірина  Шугалевич.

Таке заняття для дівчинки молода матуся вирішила обрати, натрапивши якось в Інтернеті на відео, де дитина називала столиці країн. Спробувавши навчити свою доньку, зрозуміла, що це малечі сподобалося. Розглядали з Аріночкою фото, наприклад, Колізею, Ейфелевої вежі, і мама називала місто, а дівчинка за нею повторювала. У день проходили п’ять назв. Потім Ірина показувала доні відповідні зображення, запитувала, де це, і з’ясувалося, що Аріна запам’ятовує за один раз три-чотири столиці.

115 назв столиць вивчили на одному подиху

Для вивчення столиць обирали той момент, коли дитина сама цього хотіла, й Аріна схоплювала все на льоту і гарно запам’ятовувала.  – 115 назв ми вивчили, так би мовити, на одному подиху, далі я вирішила зупинитись, адже самі назви міст уже були заскладні для вимови, – зазначила мама вундеркінда.  Але якось чоловік попросив доньку повторити слово «Парамарибо» (столиця Суринаму, що у Південній Америці). Жінка згадує, що тоді ще сказала йому, аби не мучив дитини, бо й сама з першого разу такої назви не вимовить. Але Аріна її повторила.

Також Ірина часто під час прогулянки запитувала доньку, чи та хоче пригадати столиці, що дівчинка із великим задоволенням і робила. А якось, коли зайшли в зоомагазин, продавець почула, як Аріна перелічує міста різних країн. Саме вона й запропонувала звернутися в організацію, яка фіксує рекорди. Після цього Ірина почала шукати відповідну інформацію. Згодом батьки дівчинки звернулися до організаторів конкурсу, який проводив Національний реєстр рекордів України. І так Аріна продемонструвала свій талант у фіналі змагання, встановивши рекорд України завдяки феноменальній пам’яті.

Називає 15 марок авто

Зараз, за словами мами, Аріна захоплюється транспортом. Прогулюючись, вона частенько задивляється на різні автомобілі, їх знаки та запитує тата про назву. Нині дівчинка вже знає 15 марок машин і дуже любить переглядати енциклопедію про транспорт.

Та на цьому батьки не планують зупинятися. Далі мама хоче спробувати почати опановувати з донею англійську мову та навчати її читати.

- Зараз донька часто бере в руки книги, які я їй читала, і переказує їх текст, водячи пальчиком між рядками, – так, каже, вона «читає». Тому хочу спробувати вчити її читати по складах, бо раніше дитина такого інтересу не проявляла, – додає Ірина Шугалевич.

Аріна у сім’ї – перша дитина. Також подружжя опікується 13-річним хлопчиком. Мама дівчинки запевняє, що її донька нічим особливо не відрізняється від однолітків. Як і всі діти, вона інколи бешкетує, полюбляє гратися, компанійська. Просто проявляє інтерес до всього навколо, цікавиться, що це, та добре запам’ятовує. А оскільки дитина до трьох років вбирає інформацію, як губка, Ірина вирішила навчати доньку всьому, що тій цікаво. Адже сама жінка психолог за фахом і переконана, що не варто поводитися з маленькою дитиною так, ніби вона нічого не розуміє, а, навпаки, розповідати про все, що оточує.

Вікторія РИЧКО, м. Рівне


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися