Рівненщина

Громадський бюджет приймуть у Рівному

16 серпня 2016, 18:41
0
0
Сподобалось?
0

Громадський бюджет планують прийняти у Рівному. Кошти громадського бюджету становитимуть 5% від бюджету розвитку міста та спрямовуватимуться на реалізацію кращих проектів розвитку Рівного, які від мешканців. 

Так, проектом рішення передбачається, затвердити положення про громадський бюджет у Рівному та власне міську цільову програму «Громадський бюджет у місті Рівному у місті Рівному на 2016-2020 роки».

Створювали проект громадського бюджету Рівного спільно активісти, спеціалісти та депутати міськради. Він дає можливість мешканцям брати участь у розпорядженні коштів і готувати проекти, які фінансуватимуться із бюджету розвитку міста.

 Для цього варто запропонувати свій проект, який буде поданий на конкурс. Відповідно до проекту рішення, підтримати ініціативу, подану членом територіальної громади, має не менше 15 членів територіальної громади, крім автора. У запропонованому проекті має відображатися план дій, комплекс робіт, задум, ідея, викладені у вигляді описання з відповідним обґрунтуванням, розрахунками витрат, кресленнями , фотографіями, що розкривають сутність задуму та можливість його практичної реалізації за рахунок громадського бюджету протягом наступного бюджетного року з врахуванням пріоритетних напрямків, визначених програмами, які затверджені сесією ради та оформлена за відповідною формою. За громадським бюджетом фінансуватимуться кращі проекти, які виграють конкурс.

Наразі громадський бюджет діє у Житомирі, Івано-Франківську та Львові. Рівняни ж зможуть подати свої проекти на фінансування за ним вже в наступному році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися