Сильвестр МАНЗИК з паперовими відписками від чиновників
Рівненщина

У Володимирецькому районі — аварійні електромережі. Енергетики роками тішать обіцянками

23 грудня 2016, 09:46
0
0
Сподобалось?
0

У десятках сіл Володимирецького району – низька напруга в електромережах та аварійні електроопори. Люди пишуть скарги, телефонують на «гарячу» лінію, але керівництво районних електромереж ПАТ «Рівнеобленерго» лише обіцяє вирішити проблему, та нічого не робить.

Від тьмяного світла у дітей псується зір

Уже кілька років люди, які проживають на вулиці Лікарняна села Більська Воля, не бачили якісного освітлення! Попри неодноразові скарги, їхню проблему й досі не ви­рішено. Тим часом оплата за споживання електрики приходить у повному обсязі, незважаючи на проблему з енергопостачанням.

– У нас жахливе електропостачання, – скаржиться жителька вулиці Світлана. – Світло ледь жевріє у лампочці. У дитини дуже впав зір. Були у лікаря, він сказав, що погіршення сталося через те, що читає і пише при поганому світлі. Ми зверталися неодноразово у Володимирецький РЕМ, у «Рівнеобленерго», але нас ніхто не чує. Тим часом у багатьох людей щоденні проблеми з електро­приладами. В мене, наприклад, згоріло три електричних чайники. Напруга постійно скаче, аварійну опору біля житлових будинків підпирали стовпами. В результаті вона повністю струхла і впала. Ті дроти так і лежать. Діти ходять повз них. Ми вже втомилися чекати, поки приїдуть ремонтники.

Аварійний стан електро­опори і в селі Довговоля на вулиці Грушевського, 125. Вона вже теж кілька разів була підперта стовпами.

– У січні 2016 року комісія з Держенергонагляду проводила обстеження ділянки. У листі «Рівнеобленерго» обіцялось у термін до 10 червня 2016 року здійснити ремонтні роботи, але фактично все залишилося на своєму місці, – зазначив сільський голова Більської Волі Олексій Терещук. – З початку року по сільській раді замінили лише до двадцяти опор. Це дуже мало.

Щоб проїхала машина, тичкою піднімають дроти

Ще гірша ситуація у Бишляку та Великих Телковичах. Біля стовпа тут постійно лежить дерев’яна тичка. Один чоловік тримає нею дроти, які під напругою, а другий проїжджає під ними. Вантажівками чи фурами із сіном треба добиратись іншими вулицями. Проблема існує більше двох років. За словами людей, близько року тому бригада енергоремонтників зуміла лише встановити поруч аварійного бетонний стовп, але перекинути на нього електролінію так і не взялися.

– Зверталися не раз і на «гарячу» лінію, і до самого начальника РЕМу. Казав, що все зроблять. Але насправді їм байдуже, хоча гроші справно беруть за електроенергію, місяць несплати – і вже «відрізують». А нам що робити? Кожен день з Бишляка їздити до начальника РЕМу у Володимирець? Так це ж дві з половиною години трястися по бездоріжжю. Та якби не хворе серце, я би поїхала і подивилася йому в очі – як же так можна знущатися з людей? –  бідкається 82-річна Федосія Манзик.

Господар Сильвестр Манзик, біля будинку якого знаходиться аварійний стовп, показує листи, що пос­тійно приходять з «Рівнеобленерго» у відповідь на регулярні звернення. Один з них – від 31 травня  2016 року. У ньому енергетики запевняють, що ремонтні роботи буде виконано. Минуло більше п’яти місяців – а жодного результату нема.

Начальник районних електромереж Василь Стовба на звернення журналістів, як і шість місяців тому, вкотре пообіцяв, що проблеми жителів Більської Волі, Бишляка, Великих Телковичів буде вирішено найближчим часом. Чи можна вірити, адже аналогічну обіцянку він дає вже більше року. Чи не вийде, як у відомій приказці: обіцяного три роки ждуть? 

Ольга ПЕШКО, Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися