На Рівненщині передали військовим протитанкову зброю і набої, які вилучили у бурштинової «мафії»
Рівненщина

На Рівненщині передали військовим протитанкову зброю і набої, які вилучили у бурштинової «мафії»

15 квітня, 13:33
0
0
Сподобалось?
0

У Рівненській області співробітники прокуратури передали бійцям Сил оборони п'ять реактивних протитанкових гранатометів та кілька тисяч патронів різних калібрів. Ця зброя і боєприпаси були вилучені під час обшуків у рамках кримінального провадження проти копачів бурштину.

Про це повідомила пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

За ініціативи прокурорів Рівненської обласної прокуратури на потреби військової частини однієї з механізованих бригад було передано п'ять реактивних протитанкових гранатометів та понад 4,6 тисячі патронів різних калібрів. Їх вилучили під час обшуків у межах кримінального провадження.

Торік на Сарненщині правоохоронці викрили чотирьох учасників організованого злочинного угруповання, які скуповували "сонячне" каміння, сортували його по фракціях та перепродували за вищими цінами.

"У ході досудового розслідування у двох фігурантів, один з яких співробітник ДСНС Рівненщини, вилучили ще й гранатомети та патрони калібрів 5,45 та 7,62", — говориться у повідомленні.

Дубровицький районний суд ухвалив обвинувальний вирок усім учасникам угруповання. Згідно з його рішенням, понад 260 кг бурштину було передано у власність держави, а зброю та боєприпаси, за клопотанням прокуратури, — на потреби військовослужбовців ЗСУ.

"В нашій державі є критичні місця, де ці боєприпаси та набої зараз життєво необхідні. І це точно не склад речових доказів", — зазначив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися