На Рівненщині хочуть
Рівненщина

На Рівненщині хочуть "мити" офіційно

23 липня 2018, 15:27
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 23 липня, на комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села розглядали питання "Про погодження надання надр у користування ТзОВ "Технобуд" з метою видобутку бурштину північно-східної частини Федорівської ділянки Клесівського родовища, що на Сарненщині". Підставою розгляду стало бажання фірми видобувати бурштин на території Клесівського кар`єру. Про це повідомляє Vse.rv.ua

Варто зазначити, ТОВ "Технобуд" займається розробленням Клесівського - УІ родовища гранітів. Це і є основною діяльністю підприємства. За словами керівника з метою розширення кар`єру та тривалим незаконним видобутком бурштину старателями, їх товариство вирішило отримати відповідну ліцензію на видобуток сонячного каменю, та просить спецдозвіл на користування надрам з цією метою без проведення аукціону. Примітно, що за результатами ДКЗ України апробовані запаси бурштину в контурах кар`єру на площі 220,8га в кількості 13 110 кг, перспективні ресурси 11 000 кг.

У процесі своєї діяльності ТОВ «Технобуд» зіткнулося з проблемою потенційної загрози обмеження функціонування Клесівського кар’єру з урахуванням намагань з боку третіх осіб оформити довільну документацію на видобування бурштину на Федорівській ділянці Клесівського родовища бурштину, площа якої частково накладається на ліцензійну площу Клесівського – VI родовища гранітів та на площу відвального господарського кар’єру», - повідомив Олександр Скрипник.

Також він зазначив, що виконуватиме роботи підрядна фірма. Яка саме, нині відмовляється називати. Посилаючись на те, що йдуть переговори і вимога прозорості від фірми - буде на їх відповідальності:

Депутати  екологічної комісії погодили дане питання з вимогою підправити інвестиційні угоди з місцевими ОМС, аби останні отримували кошти на розвиток. Все тому, що сільські ради підтримують "Технобуд" який вже близько 20 років працює на їх території і справно сплачує податки, та багато коштів інвестує в їх розвиток. Варто зазначити, "Технобуд" готові відмовитись від частини власного прибутку аби спрямувати їх так само на розвиток області.

Проте, хто ж дійсно і яким методом, які гарантії прозорості і доброчесності і яка компанія понесе відповідальність за недотримання цих умов - наразі не відомо.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися