Інна Ляхович
Рівненщина

Прибрали смітники й створили дітям парк

5 лютого 2015, 09:54
0
2
Сподобалось?
2
Унікальний міні-парк виробів з пластикових пляшок прикрашає подвір’я школи в селі Митниця Радивилівського району Рівненщини. Аби зробити кілька пальм, божу корівку, мальви та дзвіночки, вчителі прибрали всі смітники в селі та місцевому лісі.  
 
Ці фігури з’явилися поблизу сільської школи минулого літа. Директорка закладу Інна Петрівна Ляхович зізнається, ідею підгледіла біля житлового будинку в одному із сіл Дубенського району, коли їхала маршруткою до Рівного. За кілька днів мама жінки вирушила туди, аби сфотографувати галявину пластикових виробів. 
– Частину виробів скопіювали з фотографії, трохи подивилися в Інтернеті. Насправді все це робиться дуже просто. Аби вийшла пальма, наприклад, закопали в землю суху гілку дерева, оббили її денцями пластикових пляшок. Потім на цупкий дріт натягнули саму пляшку, порізавши її поздовж – вийшло листя. Аби композиція виглядала довершеною, купили іграшкових мавп, і в суху погоду вивішуємо їх на дерева, – каже Інна Петрівна. – Аби ж вийшла божа корівка, просто повставляли в землю пляшки догори дном, а потім розфарбували звичайною фарбою у потрібні кольори. Так само зробили й квіти. 
Інна Ляхович розповідає, створюючи ці фігури, вони з вчителями прибрали всі смітники в селі та лісі. Чимало матеріалу назбирали на території місцевого клубу, що розміщений поруч зі школою. Із зібраної скляної тари поблизу місця розваги молоді педагоги зробили клумби. Аби ж на перервах дітлахи могли посидіти на свіжому повітрі, під пальмами постави витесані з пеньків стільці. 
– Створювали цей куточок усі разом: і вчителі, і учні. Коли потепліє, хочемо зробити ще кілька пальм, – ділиться планами директорка. – Такий куточок виглядає не лише привабливо, але й не потребує особливих затрат, бо майже всі необхідні матеріали валяються під ногами. До того ж, завдяки цьому сільські вулиці стають помітно чистішими.   
Марія МАРТИНЮК,
Рівненська область
Фото автора
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися