Сільський голова став свідком затримання сепаратиста
Рівненщина

Сільський голова став свідком затримання сепаратиста

26 лютого 2015, 10:04
0
0
Сподобалось?
0
Голова Мульчицької сільської ради, що у Володимирецькому районі на Рівненщині, Василь Шкіль разом з волонтерами повернувся з чергової поїздки у зону АТО. Возили землякам, які воюють на сході, гуманітарну допомогу. Перебуваючи на окупованому Донбасі, стали свідками того, як українські військові затримували шпигуна терористів.
 
– Спіймали його на блокпосту поблизу Волновахи. Там стоять прикордонні війська, – розповідає Василь Шкіль. – Інформація про цього сепаратиста давно була у бійців. Ним виявився житель Донецька. Колишній співробітник міліції, капітан. Донеччанин зареєструвався у Маріуполі як біженець, став працювати таксистом. Часто крутився біля позицій українських військових. Роздобуту інформацію «зливав» бойовикам. Під час затримання у нього знайшли посвідчення поліцейського «ДНР» та зброю. Попавшись, сепаратист пропонував хлопцям 90 тисяч гривень хабара, аби його відпустили. Наші бійці на це не повелися. Передали зловмисника співробітникам СБУ. Коли хлопці запропонували мені подивитися на нього, аж знудило. Ну, як можна так підло й підступно зрадити своїх співвітчизників? Як можна продати Батьківщину? Аби не зірватися, розвернувся й пішов у бліндаж. 
До речі, це далеко не перша поїздка Василя Сильвестровича на схід. Завантаживши автівку продуктами та амуніцією, яку зібрали жителі трьох сіл Володимирецького та Зарічненського районів, керманич села регулярно відправляється у зону АТО. Дізнавшись про черговий візит голови на окуповану бойовиками територію, редакція газети «Вісник+К» передала для хлопців газети та журнали «Люди і долі». Повернувшись, Василь Шкіль повідомив: українським бійцям наша преса сподобалася, проте переданої партії на всіх не вистачило. Зізнався, хлопці просили привезти ще, але більше. 
Марія МАРТИНЮК,
Рівненська область
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися