У Рівненському районі відкрили відділення паліативної та хоспісної медицини
Рівненщина

У Рівненському районі відкрили відділення паліативної та хоспісної медицини

27 листопада 2018, 17:39
0
0
Сподобалось?
0

На базі Дядьковицької районної лікарні №2 відкрили відділення паліативної та хоспісної медицини, яке одночасно може прийняти 12 пацієнтів.

– Ремонтні роботи у новоствореному відділенні тривали два роки. Раніше там функціонувало неврологічне відділення. Тепер тут надаватиметься лікування важкохворим людям, зокрема, з онкологічними захворюваннями. Так само у відділенні є доступною знеболююча терапія. Що важливо – відділення має у наявності підйомник для транспортування хворих, які не рухаються, - розповідає голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

У приміщенні Дядьковицької районної лікарні №2 було проведено капітальний ремонт відділення, який коштував районному бюджету 1,4 мільйона гривень. Зокрема зроблено ремонт у санвузлах, які тепер повністю відповідають потребам хворих, які перебувають у відділенні. Мова йде і про пацієнтів на візках.

Також у відділення придбали холодильники на суму 18,3 тисяч гривень та меблі на суму 81,7 тисяч гривень. Окрім того, була отримана гуманітарна допомога від релігійних громад Німеччини на суму 26, 1 тисяч гривень та від ЄХБ «Дім Єванглія» на суму 5,8 тисяч гривень.

За словами головного лікаря Дядьковицької районної лікарні №2 Світлани Гречко, перевагою відділення є наявність системи оповіщення пацієнтів з передачею мовного сигналу на пост чергової сестри медичної.

– Це дає змогу паліативним пацієнтам, які потребують знеболення, вчасно повідомити про свій стан і больовий синдром. Також, відділення оснащене новітньою системою протипожежного сповіщення. Палати обладнані 1-2-3 ліжками та кріслами-туалетами, релаторами, а санітарні вузли оснащені поручнями для важкохворих пацієнтів, - додає головний лікар Дядьковицької районної лікарні №2 Світлана Гречко.

До слова, відділення паліативної та хоспісної медицини також має в наявності і нове обладнання. Мова йде про пульсоксиметр, кисневий концентратор, електрокардіограф, інфузомат, небулайзори.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися