Тернопілля

Українських бійців підтримують вареники з Лонг-Айленда

9 січня 2015, 12:36
0
0
Сподобалось?
0

Упродовж півстоліття численна українська громада в Лонг-Айленді (штат Нью-Йорк, США) ліпить і продає вареники, а виручку витрачає на збереження національних традицій, культури, мови, утримання релігійних і громадських організацій, шкіл, газет. Віднедавна кошти від реалізації вареників спрямовуються й на закупівлю медикаментів, термобілизни, засобів гігієни та інших необхідних речей для наших бійців на сході України.
Готують пироги при парафіяльному Центрі церкви Святого Володимира. Під час останньої у цьому році благодійної толоки понад сорок господинь зліпили 12 тисяч вареників з картоплею та сиром. Одна порція з 12 штук коштує шість доларів.
- Незмінно протягом 50 років ми ліпимо вареники з картоплею та сиром, - розповіла колишня жителька Збаража Ольга Боднар-Перчишин. - Підготовчий процес триває три дні: у четвер ввечері чистимо, ріжемо, тушкуємо цибулю, в п'ятницю підготовлюємо картоплю, в суботу вранці її варимо, товчемо і додаємо сир. А в неділю о 6-й ранку місимо тісто, розкачуємо його, витискаємо варениці, ліпимо, варимо їх, складаємо у спеціальні контейнери та запаковуємо.
Завдяки вареникам діаспоряни утримують парафію церкви Святого Володимира, збудували Центр, велику кухню, кафе. Тут українці Нью-Йорка спілкуються, долучаються до суспільного життя.
Світлана Клос,

Тернопільська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися