Музей трофеїв влаштують у замку
Тернопілля

Музей трофеїв влаштують у замку

12 лютого 2016, 11:08
0
0
Сподобалось?
0
У Штабі національного спротиву Збаразького району зберігаються сотні предметів, багато з яких – раритетні. Сотні бійців зі Збаразького району, приїжджаючи додому на ротацію або демобілізувавшись, приходять у штаб розповісти про воєнні будні. Майже кожен залишає на згадку про себе сувенір.  
– Ця пластина з бронежилета збаражанина Сергія Веретільника, бійця батальйону «Донбас». Вона врятувала йому життя у Широкиному, – показує зрешечену кулями броню волонтер Олена Шевчук.
Осколки снарядів, мін, ПТУРи, «гради», вогнемети-«шмелі» російського виробництва, котрі своє вже відстріляли, фото і відеодокументи про наших захисників, прапори з автографами бійців і командирів – такі тут трофеї. Особлива гордість – колекція шевронів з військових одностроїв. Нашивок тут понад сотня, і кожна цікава ще й як витвір мистецтва. Два «свіжих» шеврони передали недавно штабу голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука і комбат з позивним «Ведмідь». На підході – шеврон від Дмитра Яроша.
Зараз у штабі можна побачити лише невеличку частину того, що принесли у подарунок бійці. Решту подарунків з фронту тримають на складі. З часом волонтери подбають про розміщення всіх трофеїв у гідному залі. Швидше за все, експозицію облаштують у Збаразькому замку. 
Світлана КЛОС,
Тернопільська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися