На Тернопільщині сусідка витягла з палаючої хати трьох дітей
Тернопілля

На Тернопільщині сусідка витягла з палаючої хати трьох дітей

20 жовтня 2019, 17:46
0
0
Сподобалось?
0


Велика біда могла статися у селі Турильче Борщівського району на Тернопільщині. Батьки лишили вдома трьох дітей, а ті почали гратися з вогнем – підпалили м’яку іграшку. Дуже швидко полум’я охопило весь дім. Діти опинилися у пастці.

За п’ять хвилин рятувати не було б кого

По сусідству з цією родиною живе Дарія Бабій. Жінка саме рубала на обійсті дрова, коли почула дитячий крик. Глянула – з хати за парканом валить вогонь та дим, а з вікна визирає малеча і відчайдушно благає про порятунок.

Жінка миттю кинулася на допомогу. Поки бігла, 10-літня Ганнуся якось зуміла вибити шибки. Дарія спершу крізь вікно винесла надвір її менших братиків, яким всього три та п’ять рочків, тоді допомогла вибратися на свіже повітря й дівчинці.

Тим часом на виклик прибули рятувальники. Загасивши пожежу, вони констатували: сусідка нагодилася у найпотрібнішу мить, адже за п’ять хвилин будівля була охоплена полум’ям повністю!

– Якби не Дарія Бабій, ми би мали трьох неживих дітей, – каже рятувальник Іван Боднарук.

Вчинок жінки він називає справді героїчним.

Братик влітку втопився

А селяни не стримують свого гніву: біда так і ходить за дітьми у цій сім’ї. Тільки влітку рідні поховали 8-річного хлопчика, який втопився. Тепер могло б на їхньому подвір’ї стояти три домовини. Звинувачують в усьому батьків.

Люди дуже погано відгукуються про матір дітлахів. Кажуть, кровиночок своїх не глядить. Старших народила від першого чоловіка, менших – від співмешканця, з яким зараз живе. Хоч офіційно вона вважається матір’ю-одиначкою.

Де були дорослі в той день? Хто зна. Односельчани запевняють, що батьки часто залишають своїх менших діток на старшого 17-річного брата Володю. А йому набридло постійно бути за няньку. От він погодував малечу, закрив у хаті й пішов собі до сусідів. Нарікають люди і на соціальні служби, які не зайнялися родиною навіть після того, як один з хлопчиків утопився. Сподіваються, хоч тепер цю сім’ю, де люблять оковиту, візьмуть на контроль.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися