Волонтерка з Донбасу вийшла заміж і переїхала до Тернополя
Тернопілля

Волонтерка з Донбасу вийшла заміж і переїхала до Тернополя

3 липня 2014, 15:42
0
0
Сподобалось?
0

27-річна Ліза Шапошник, яка працювала на кухні Будинку профспілок під час Революції гідності у Києві, переїхала до Тернополя. Вибрала це західноукраїнське місто, бо у Дружківці Донецької області, де жила останні роки, перебувати небезпечно. Народилася ж Ліза у Сибіру. Її батьки, прихильники Партії регіонів, живуть в Одесі.

Телесюжети про волонтерку, хвору на легку форму ДЦП, яка приїхала до Києва у пошуках роботи, а потрапила у вир революційних подій, побачили взимку мільйони глядачів. Не маючи великої вправності у руках, інвалід дитинства Ліза виконувала посильну для неї роботу, аби лиш бути корисною. За це тисячну команду волонтерів-кухарів назвали її іменем.
У Києві Ліза Шапошник познайомилася з якутом Віталієм Поповим. 32-річний чоловік приїхав у лютому до столиці України у відрядження, але, перейнявшись буремними подіями, залишився у місті, записався у «Правий сектор».
24 травня Ліза і Віталій побралися. Наречена була у вишиванці та камуфляжних брюках, наречений - теж у камуфляжі та українській сорочці. Пара носитиме на пальцях обручки у формі шин.
- Після весілля на мене і мого чоловіка антимайданівці оголосили полювання, - каже Ліза Шапошник. - Ми вирішили виїхати з Києва, щоб уникнути провокацій. Я мріяла пожити у Західній Україні. Згадала слова з пісні про «файне місто Тернопіль», і ось ми тут. Сподіваюся, сюди сепаратисти не доберуться...
Молода сім'я шукає окреме житло, а поки живе у наданій міською владою кімнаті гуртожитку. Ліза планує й далі займатися волонтерством. Її чоловік-росіянин допомагатиме «бандерівцям» з «Правого сектору». На знак солідарності з бійцями, які воюють з терористами на сході країни, жінка постійно носить солдатську уніформу.
«Правий сектор» Тернопільщини звернувся до небайдужих людей із закликом допомогти Лізі і Віталію з найнеобхіднішим - кухонним начинням і постільною білизною, одягом 44-го і взуттям 37-го розмірів.
Світлана Клос,
м. Тернопіль

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися