Тернопілля

Тернопільський «Гермес» підробляв американські «зелені карти»

9 жовтня 2014, 14:39
0
0
Сподобалось?
0

Упродовж 10 років тернопільська фірма «Гермес», яка позиціонувала себе як туристична, ошукувала українців із так званими «зеленими картами». Заради омріяного життя за океаном громадяни продавали житло, машини, брали кредити.
Правоохоронці України і США з'ясували: зловмисники купували або викрадали з різних закладів особисту інформацію з фотографіями десятків тисяч українців, щоб згодом від їхнього імені заповнити заявки на участь в лотереї. Щороку, отримуючи імена переможців, вони продавали їх виграшний код за сумами від 4,5 до 12 тисяч доларів (участь у лотереї є безкоштовною). Багато «щасливців» платили, а хто не міг, оформляв кредит у спеціально створеній кредитній спілці. В якості гарантій виплати боргу складалися угоди про заставу нерухомого майна.
Після виїзду людини за кордон група спеціально підібраних адвокатів через корумповані зв'язки в правоохоронних органах та судах відбирали все майно потерпілих. А на території США інші спільники зустрічали українців і забирали їхні міграційні документи, влаштовуючи на низькооплачувані роботи.
У шахрайській схемі на наших теренах були задіяні з десяток осіб. Встановлено майже 200 потерпілих. У ході обшуків вилучено бухгалтерські документи, штампи, печатки фіктивних підприємств, банківські картки, анкети з персональними даними, боргові розписки, документи на право власності на нерухомість як на території України, так і за кордоном, державні акти на земельні ділянки.
Світлана Клос,
Тернопільська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися