До шлюбу — на старовинному фаетоні
Тернопілля

До шлюбу — на старовинному фаетоні

27 листопада 2014, 10:52
0
0
Сподобалось?
0

Мерседеси, БМВ, кадилаки, ревучі байки, дирижаблі, підводні човни, літаки... Яким лише видом транспорту не намагаються вразити рідню і друзів новоспечені молодята дорогою у щасливе невідоме! Але заморська екзотика з часом набридає, наречені шукають чогось нового - і... повертаються до традицій. Все більш популярними нині на Тернопільщині стають весільні кінні кортежі.

Білий фаетон віднедавна надає в оренду знайомим житель села Ліски Степан Канюка. Першого клієнта - свого однокласника, який одружувався, знайшов його син Ярослав.
- Виготовлений на московському каретному заводі фаетон був у мого батька давно, - розповів Ярослав. - Їздили на ньому до знайомих на свята. А однокласник попросив «просто так» прокатати його з нареченою. Нарядну бричку побачила сусідка, яка збиралася заміж, і попросила провезти її кіньми з нареченим до загсу...
За словами Ярослава Канюки, елегантному гужовому транспорту вже багато років. Колись він належав голові місцевого колгоспу. Історія замовчує, як бричка опинилася в його руках. Коли колгосп розвалився, фаетон дістався батькові Ярослава, зоотехніку, в рахунок оплати праці. Довгий час візок припадав пилом на стайні. Тепер він час від часу стає у пригоді нареченим.
- Я підрихтував його, пофарбував у білий колір, вожу друзів-молодят за могорич, - каже Ярослав. - Замовлень від чужих людей не беру, бо для цього треба ставати підприємцем, а я на державній роботі, працюю ветлікарем. Недавно зарплату зменшили майже вдвічі. Якщо нічого на краще не зміниться, доведеться ставати підприємцем і займатися весільним бізнесом...
Світлана Клос,
Тернопільська область

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися