Хлопчик, який постраждав від ракети у Вінниці, переніс 31 операцію
Вінничина

Хлопчик, який постраждав від ракети у Вінниці, переніс 31 операцію

6 січня, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Після 14 липня 2022 року життя восьмирічного Романа Олексіва зі Львова перетворилося на боротьбу за своє життя і здоров’я. Після ракетного удару російської армії по Вінниці він отримав численні поранення та опіки, переніс понад 30 операцій у Німеччині. Нещодавно Рома повернувся додому.

Влітку минулого року хлопчик разом із мамою поїхав погостювати до її рідної Вінниці. Вранці 14 липня вони прийшли на прийом до лікаря до місцевої клініки «Нейромед». За кілька хвилин туди прилетіла російська ракета. Хлопчик, на щастя, вижив, а мама померла в нього на очах. Романа Олексіва забрали медики. З Вінниці його евакуювали додому до Львова. Прогнози лікарів були невтішні. Допомогти дитині погодилися спеціалісти з Німеччини. Там він переніс 31 операцію.

– У нього були осколкові поранення голови, перелом руки, перебитий м’яз на правій нозі, опіки 80 відсотків тіла. 40 зовнішніх і десь приблизно 40 внутрішніх, – розповідає батько хлопчика Ярослав Олексів. – Операції від початку були дуже інтенсивні – іноді через день. За тиждень робили по три операції. Були перев’язки – і це все під наркозом. Але вони змогли врятувати Романа.

У Дрездені лікарі видалили уламки скла та м’яз на нозі, замінили барабанну перетинку, провели трансплантації шкіри. Там Роман зробив свої перші кроки після поранення. А невдовзі почав займатися спортом. Реабілітація тривала майже рік.

Нині Рома з батьком повернулися до Львова. На тілі та на обличчі хлопчика – компресійні пов’язки від опіків. Та він ходить до школи і пошкодженою рукою старанно виводить літери у зошиті – знову вчиться писати.

За словами тата, найбільше хлопчик хотів повернутися до своїх захоплень – бальних танців та музики. Вдома у Львові Роман уже встиг взяти участь у змаганнях. На паркеті у великій залі разом із партнеркою він виконав танго.

Попереду Роман має ще багато операцій. Носити пов’язки йому потрібно майже рік. Після цього лікарі зможуть взятися за шліфування рубців на шкірі.

– Він сильний хлопчик. Думаю, що питання навіть не в тому, що він пережив, а в тому, як він далі триматиметься. Це дуже важливо також, – каже Ярослав Олексів.

Нещодавно, на день святого Миколая, здійснилася одна з мрій Романа – він зустрівся з Папою Римським. Хлопчик подарував понтифіку пам’ятний браслет і отримав від нього благословення.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися