«Всю дорогу до Києва я молилася над хворим»
Волинь

«Всю дорогу до Києва я молилася над хворим»

7 листопада 2014, 15:38
0
1
Сподобалось?
1

Зізналася лікар «швидкої» Алла Мельничук
27 жовтня у Луцьку сталася страшна аварія, яка забрала життя двох людей, ще троє опинилися в лікарні. Днями у «Вісник+К» завітали родичі одного з постраждалих, щоб подякувати Волинському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. «Ця подія заслуговує на широкий розголос. Наші краяни повинні знати про цей відповідальний і навіть героїчний вчинок лікарів», - просили відзначити медиків у подяці.
44-річний вчитель української мови із села Сьомаки Луцького району Віктор Лавринюк був пасажиром однієї з автівок, які зіткнулися у той злощасний вечір. З розривом аорти, переломами ребер та травмою легень потрапив у реанімацію. Його підключили до апарату штучного дихання і повідомили, що шанси вижити мінімальні. Потрібно робити операцію на серці, пришивати аорту - а це можуть зробити в Інституті серцево-судинної хірургії імені М. Амосова. Везти пацієнта у такому стані в Київ (з прогнозованим 1%, що довезуть живим) - це величезна відповідальність. Але ризикнули: головний лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц виділив реанімобіль, і бригада у складі лікаря Алли Мельничук та фельдшера Леоніда Данилюка вже через добу після аварії виїхала на Київ.
- Я працюю на «швидкій» з 1998 року, але вперше зіткнулася з таким важким транспортуванням, - розповідає Алла Мельничук. - В Інституті Амосова нас чекали вже о восьмій ранку, тож виїжджали вночі. Чоловік був без свідомості, на штучній вентиляції легень, тримався лише на медикаментах. Та ще й під'їжджаючи до Житомира, зрозуміли, що кисню для пацієнта може не вистачити. Тож мусили екстрено зв'язуватися з житомирськими колегами, які передали кілька додаткових балонів з киснем. Страшна була дорога, нервова. Всю ніч я повторювала над пацієнтом: «Господи, помилуй». Молилася, бо ми робили все, що могли...
Зараз Віктор перебуває під опікою київських лікарів. У нього досі важкий нестабільний стан, тож всі молитви линуть з надією на його одужання. Родина Віктора висловлює щиру вдячність головному лікарю «швидкої» Олегу Куцу і бригаді реанімобіля Аллі Мельничук та Леоніду Данилюку за їхній високий професіоналізм, відповідальність перед клятвою Гіппократа та милосердя.
Мирослава КОСЬМІНА,
Волинська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися