Завтра у Луцьку зустрічатимуть бійців 51 ОМБР, яких тримали під арештом у Запоріжжі
Волинь

Завтра у Луцьку зустрічатимуть бійців 51 ОМБР, яких тримали під арештом у Запоріжжі

11 листопада 2014, 12:51
0
0
Сподобалось?
0

Завтра на Волинь повертається більша частина звинувачуваних у дезертирстві бійців 51 ОМБР, які уже кілька місяців знаходились під арештом у одній з військових частин Запоріжжя. Влітку солдати, прикомандировані до одного з підрозділів 72 бригади, опинилися на території РФ, після виснажливих перехресних обстрілів артилерією терористів та з території Росії. 41 військового, у тому числі кілька військовослужбовців 72 ОМБР, звинуватили у дезертирстві.

Минулого тижня матері, дружини солдатів, а також активісти волинського та київського «Автомайданів» три доби пікетували Генеральну прокуратуру України, добиваючись зустрічі з керівником відомства Віталієм Яремою. Врешті високопосадовець прийняв родичів військових, і дав деякі обнадійливі обіцянки. Зокрема за його сприяння вдалося домовитися про переведення бійців у рідну частину у Володимир-Волинський, де продовжуватимуть перебувати під слідством.

Як розповіла «Віснику+К» активістка «Автомайдану» Анна Мовяк, на Волинь повернеться 31 військосолужбовець. Четверо військових підписали угоди з слідством, ще частина роз'їдуться по інших містах.

Для того, аби волинські солдати могли дістатися на Волинь запорізькі волонтери знайшли і оплатили автобус. До Володимира-Волинського вони прямуватимуть транзитом через Київ та Луцьк. В столиці хлопці хочуть подякувати за підтримку тамтешнім автомайданівцям. У Луцьку хлопцям хочуть організувати теплий прийом. За попередніми даними, зустрічатимуть військових приблизно о сьомій ранку взавтра, 12 листопада.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися