Виростила вдома… рожеві банани
Україна

Виростила вдома… рожеві банани

24 березня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Попри ворожі атаки мешканка Запоріжжя Тетяна Кузьмук продовжує справу усього свого життя – вирощує екзотичні рослини у своєму будинку. У соц­мережах вона дає цікаві поради, як виростити вдома манго, апельсини та інші фрукти, які люди зазвичай купують в магазинах. Жінка розповідає, що попри постійні ворожі обстріли нікуди не виїжджала, адже не може покинути своє господарство.

«Цитрусовий будиночок» буйно квітне. Багато рослин просяться на вулицю, але ще зарано їх виносити, треба дочекатися весняного тепла.

За 13 років Тетяні Кузьмук вдалося виростити понад 150 екзотичних рослин: мандарини, апельсини, зелений чай, кактуси, манго тощо. А все почалося багато років тому, коли в садівничому магазині побачила каламондин – це маленькі декоративні мандаринки. Вони так їй сподобалися, що вирішила купити. А принесла додому і задумалася, як же доглядати за цією екзотикою. Взялася шукати інформацію. В інтернеті натрапила на цікаву групу, де люди діляться досвідом вирощування лимонів, апельсинів та мандаринів.

– Мені стало цікаво – і все закрутилось: перший лимон, перший апельсин. Нині у колекції близько 120 сортів цитрусових. Зауважте, що лишень сорти, а скільки росте самих рослин у горщиках – навіть не знаю. Подобається вирощувати ананаси, їх у мене цілий ряд посаджено, – ділиться Тетяна і зізнається, що незвичне хобі приносить непоганий дохід. Завдяки продажу фруктів вдається сплачувати комуналку. Бо взимку треба підтримувати температуру, комфортну для тропічних культур. Господиня з любов’ю розповідає про кожну рослинку. Згадує, як одного року 27 грудня у неї розкрився рожевий банан. Він невеличкого розміру, має десь п’ять сантиметрів, але неймовірно ароматний! Хоча на смак нагадує звичайний банан. Рослини плодоносять часто, жінка вірить, що так вони їй віддячують за турботу та любов.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися