На Волині шукають підривників авто, опрацьовують тих, хто повернуся з АТО
Волинь

На Волині шукають підривників авто, опрацьовують тих, хто повернуся з АТО

12 листопада 2014, 18:07
0
0
Сподобалось?
0

Розслідування справ щодо закладення вибухових предметів під автомобілі голови земельної комісії Луцької міської ради Никитюка та підприємця-перевізника Мельничука знаходиться на особистому контролі начальника УМВС України у Волинській області Петра Шпиги. Нині відпрацьовується кілька версій, більшість з них так чи інакше ведуть на схід країни. Зокрема, правоохоронці перевіряють бійців, які повернулися із зони АТО. Поки що причетних до злочинів не знайшли, проте вийшли на людей, які повернулися з передової з «подарунками». Так у мешканця Луцька під час обшуку у помешканні виявили чотири гранати Ф-1 та 2 гранати РГД-5 і шість запалів до них. Правоохоронцям молодий хлопець пояснив, що взяв їх собою на пам'ять, чи то пак у подарунок. Також є інформація ще про кілька бійців, які повернулися з сходу не з порожніми руками.

Петро Шпига відзначив, що зараз міліція фактично бере на олівець всіх учасників АТО. Але тут мова не йде про каральний підхід. Більшість людей, везуть із собою заборонені предмети не тому, що вони злочинці, а тому що вони просто не задумуються про це. Роблять помилку. Також Петро Шпига упевнений, що це не лише проблема міліції. Бійцям необхідна психологічна реабілітація. Вони звикли до умов війни.

Тож, як наголосив начальник карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович, міліція відслідковуватиме тих, хто возитиме зброю на замовлення для збуту чи й взагалі для використання у злочинній діяльності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися