На Волині лісівники врятували з ополонки сім’ю лосів
Волинь

На Волині лісівники врятували з ополонки сім’ю лосів

12 грудня 2014, 18:50
0
6
Сподобалось?
6

Між селами Дубище і Башлики Ківерцівського району річка Путилівка особливо небезпечна і норовлива, має глибокі яруги та ями. Ось там, намагаючись потрапити до урочища Гребеньки Мощаницького лісництва, і провалилися звірі. Єгер ДП «МГ «Звірівське» Роман Бокій побачив, як вони борсалися серед уламків криги. Схоже було, що у пастку потрапила ціла лосина сімейка. Сохань, лосиха та двоє їхніх дитинчат, пише «Волинська газета».

Лісівники взялися прорубувати канал, хоча це було дуже небезпечно. Спершу вибрався рогач. За ним з крижаного полону видряпалась і лосиха. А ось малеча дна дістати ще не могла, і їй довелося несолодко.

Роман Бокій і майстер лісу Мощаницького лісництва ДП «Цуманське ЛГ» Святослав Ліщук продовжували прорубувати шлях до берега. І якоїсь миті малий лосюк - він був дещо крупніший і здоровший - таки скористався ним, вискочив на лід і пішов слідами батьків, а самочка з кожною миттю втрачала сили. Збігло вже більше години, як вона боролася за життя. Зрештою лісівникам вдалося витягнути її з крижаної води за... вуха.

Єгер із майстром подалися назирці. Боялися, щоб ослабла тварина не злягла де на землю: могла б замерзнути. Пройшли кілька кварталів, самочка не спинялася. Обоє розуміли, що кров у звіра розігрілася, але продовжували йти... Кілометрів за два побачили, що сліди всіх чотирьох особин зібралися докупи, сімейка знову об'єдналася і далі помандрувала разом у безпечне місце.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися