Волинь забезпечить себе цукром на наступний рік
Волинь

Волинь забезпечить себе цукром на наступний рік

15 грудня 2014, 17:28
0
0
Сподобалось?
0

У наступному році внутрішній ринок області буде повністю забезпечений цукром власного виробництва. Незважаючи на скорочення посівних площ цукрових буряків, цьогоріч все ж вдалося зібрати понад 600 тисяч тонн солодких коренів.

За даними мінекономіки середня ціна на цукор в Україні тримається в межах 7,95 грн, в області - 7,70 грн за кілограм. Про це під час оперативної наради повідомила заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин.

За її словами, цьогорічний сезон переробки цукрових буряків нового врожаю на Волині розпочався раніше - практично з початку вересня, в зв'язку із проблемами поставок газу. Із чотирьох заводів працювало всього два: ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та ПП «Європацукор». Також в роботу було задіяно 13 периферійних пунктів від Гнідавського цукрового заводу і 7 - від Іваничівського.

- В середньому волиняни споживають близько 41 кілограм цукру в рік, що більше, ніж раціональна норма споживання, яка становить 38 кілограмів. Собівартість цукру залишається високою - 9-9,5 тисячі гривень за тонну, через занадто дорогі енергоресурси і недешеву сировину, - зауважила Людмила Петриканин.

Окрім того, вона поінформувала, що за оперативною інформацією в області прогнозується подальше скорочення посівних площ цукрових буряків. Проте керівництво цукрових заводів запевняє - вони не планують зменшувати обсяги переробки цукросировини в наступному році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися