Волинські шахтарі зустрінуться з міністром енергетики
Волинь

Волинські шахтарі зустрінуться з міністром енергетики

12 січня 2015, 17:19
0
0
Сподобалось?
0

Голова волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, представники профспілкового комітету гірників та трудового колективу ДП «Волиньвугілля» 13 січня цього року зустрінуться з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишиним. Про це інформує Волинська облдержадміністрація.

Під час зустрічі обговорять ймовірні шляхи вирішення проблеми подальшого розвитку вугільної промисловості Волині.

Гірники Нововолинська уже кілька тижнів влаштовують акції протесту, у тому числі перекривають дороги державного значення, вимагаючи від урядовців виділити кошти на розвиток вугільної галузі Волині. Так, зустрівшись із шахтарями, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик пообіцяв організувати багатосторонню зустріч із керівником Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
Разом із тим, керівник виконавчої гілки влади в області надіслав до Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів лист-звернення з проханням відновити зону пріоритетного розвитку у Нововолинську.

- У матеріалах викладено наше бачення даної проблеми, подано приклади діяльності таких територій у Польщі та наведено ряд вагомих аргументів для відновлення зони пріоритетного розвитку Нововолинська, - зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, - Переконаний, що ця зустріч сприятиме зниженню соціальної напруги.
На важливості діяльності шахт нововолинської групи під час оперативної наради, наголосив і голова Іваничівської районної ради Віктор Вілентко. За його словами, левову частину місцевого бюджету складають саме доходи з гірничих підприємств. А відтак громада Іваничівського краю підтримує нововолинських гірників.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вкотре запевнив, що обласна влада робить все можливе, аби шахтарське питання мало позитивне вирішення.

Чимало очікувань від зустрічі з міністром і у самих шахтарів. Якщо розмова не дасть результатів, нововолинські гірники обіцяють розпочати масові акції протесту у Києві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися