На Волині немає жодного військового комісара
Волинь

На Волині немає жодного військового комісара

15 січня 2015, 13:44
0
0
Сподобалось?
0

Перед початком нової хвилі часткової мобілізації на Волині необхідно вирішити ще одну проблему. Нині практично усі військові комісаріати області обезголовлені.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки головного військового комісара полковник Роман Кулик, на Волині є 12 комісаріатів - 1 обласний та 11 районних і міжрайонних. Жоден з них не має керівника. Відповідно до указу Президента України, усім попереднім військовим комісарам в області було запропоновано пройти службу у зоні АТО. Погодилися на це 8 начальників комісаріатів із 12. Їх відправили для проходження служб у 3-й резервний полк. Офіцери провели два місяці у зоні АТО.

Четверо волинських комісарів, у тому числі головний комісар області Олег Галак, відмовилися від служби на передовій і були звільнені зі збройних сил України за станом здоров'я. Хтось пригадав про старі недуги, а хтось поскаржився на свій пригнічений психологічний стан. Заради справедливості слід визнати, що робота комісарів не була легкою. Для Волині під час попередніх хвиль мобілізації були доведені до виконання досить високі цифри з набору військових. До того ж, зробити це необхідно було досить стислі терміни. Зрозуміло, що під час такого швидкоплинного процесу було багато недоліків. Комісарам довелося почути чимало неприємних речей від рідних та погроз.

Днями стало відомо, що від Міноборони в область надійшов наказ про призначення керівників шести військ комісаріатів області. Четверо кандидатів - це колишні комісари, які після проходження служби в АТО, повертаються на свої місця. Ще двоє - колишні бойові офіцери, які були мобілізовані навесні 2014 і брали участь у бойових діях на сході України.

Як зазначив Роман Кулик, усі комісари в області мають бути призначені до 20 січня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися