Полювання на джипах на фермерських полях на Волині — справа рук дітей «непростих» батьків
Волинь

Полювання на джипах на фермерських полях на Волині — справа рук дітей «непростих» батьків

25 лютого 2015, 03:19
2
14
Сподобалось?
14

Все більшого розголосу і резонансу набирає справа «мажорного» сафарі на фермерських угіддях Горохівського, а також, як з’ясувалося, Іваничівського районів Волині. Ватага чоловіків з Володимира-Волинськго на 5 джипах та 2 мікроавтобусах влаштувала полювання на зайців. Любителі гострих розваг пересувалися на незареєстрованих в Україні авто.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик поспішив в усьому звинуватити волонтерів, мовляв це вони не за призначенням використали автотранспорт і їх потрібно відправити на фронт. На той момент губернатор явно оперував хибною інформацією, чим дуже образив волинських волонтерів, з якими у першої особи області стосунки і без того складаються дуже складно.

Один з лідерів волонтерського руху Володимира-Волинського Костянтин Зінкевич поділився своїми даними щодо подій суботи 21 лютого, розмістивши чималий допис у «Фейсбук».

«У суботу після 16.00 і до 20.00 відбувалось «беспрєдєльне» полювання та справжні перегони по бездоріжжю на території Іваничівського та Горохівського районів Волині. Приймало участь щонайменше 5 джипів, а також 2 буса. Якісь були без номерів, якісь мали «ліві», якісь військові номери, а деякі і справжні. І нічого надзвичайного у цьому нема. Принаймні, для цих хлопців, що «сайгачили». Вони так полюють на зайців не вперше.
Використовували автоматичну зброю, гранати. І все би нічого… Але тут місцеві фермери, а це щонайменше 15 обійсть, взялися боронити свої поля і переслідувати цих мисливців.
Дійшло до того, що деякі джипи втікали через село на швидкості 140-150 км/год. Люди навперейми кидали цеглою по вікнах (не влучили), наздоганяли єгері і т. д. Втікали так, що згубили автомат, за яким приїхали зранку. Загнали в результаті в ліс 2 джипи. Інші із дичиною та плямами крові втекли. Загнаних здали в міліцію з надією, що хтось із цим буде розбиратись. І, в принципі, усе би «порішали» (може, і «порішають»?), як завжди.
Але тут мав необережність губернатор Волині, пан Володимир Гунчик назвати цих «гламурних парнєй» волонтерами.
Підхопили цю інфу різні мас-медіа. Особливо почали цю тему «смакувати» прорегіоналівські місцеві гієни. Тобто, облили волонтерів брудом.
Пане губернаторе, з легкої руки ваших підлеглих я дізнався, що ми «отримали» від вас 30 т солярки, я «збудував» якусь хату і усі волонтери мають вже мільйони. А тут ще й ми, виявляється, бавимось у сафарі.
Ми, волонтери Володимира-Волинського, ГО «Обєднання Активіст» коректно Вам повідомляємо, що нікого ані з нашої, ані із суміжних волонтерських груп там не було. Я розумію, що комусь би цього дуже хотілось. Але не було. У ці дні, поки гуляло лайно по Інтернеті, ми шукали 200-го, бійця «ДУКу», домовлялись про поставку цілого буса обладнання з Латвії для прифронтових госпіталів, домовились про загрузку великої фури з Німеччини функціональних ліжок для лікарень Волині, подали документи на чергових двох поранених на Кіпр, а передачі на фронт вже стали буденними…
Із заявленого Вами бажання, пане губернаторе, провести розслідування вийшов «пшик». На відео ТСН видно, що все зводиться до звичайного хуліганства.
І Ви знаєте, чому. Бо полювали непрості хлопці і з непростих сімей. Але таки з Володимира. Нам відомо щонайменше одинадцять прізвищ «участников движения» і щонайменше один місцевий провідник. Усі хлопці або їхні батьки в «тємах»- прикордонна служба, міліція, митниця, торгівля контрафактом і нафтою, виконавча служба і т. п. Категорія тих, хто завжди «в шоколаді». Декого із цих людей ми якось просили допомогти армії, та отримували відповідь: «Мені до одного місця ваша війна!» Тому мені зрозуміло, який тиск і від кого чиниться на начальника райвідділу міліції м. Горохова та інших силовиків. Свідки подій готові говорити, але кому? На рівні Волині усе спуститься на гальмах. 
Передайте, хто може, для пана Авакова та пана Наливайченка, що цю справу таки треба розслідувати. І якнайшвидше, доки є докази у вигляді пошарпаних автівок, поламаних носів та цікавої зброї. А ми давайте їм допоможемо номерами автомобілів, прізвищами, подробицями. Я також прошу волонтерів України висловитись із цього приводу.
Пане губернаторе, я чув, як генерал Пушняков, командувач Сухопутних військ, у присутності міністра оборони та працівників генштабу вибачився перед нами, волонтерами за те, що він ляпнув на Яворівському полігоні. Навіть два рази. Хоча Олексій Мочанов тоді навіть і подвійного вибачення не прийняв.
Спробуйте і Ви, пане губернаторе. Може, волонтери приймуть…».

Також неправдивою виявилася інформація, що до безчинств причетний ДУК «Правого сектора». Ці звинувачення також не знайшли підтвердження. Скоріше навпаки, «праві» приїхали на допомогу фермерам, які влаштували облаву на розбишак.

Як би там не було, на самому старті важкого для всієї країни року, півтора десятка волинських фермерів зазнали чималих збитків. Адже «мисливці» своїми авто буквально переорали гектари озимни, яка уже зійшла.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Ольга
    Ольга

    Просто немає слів. Впевнена, що все прикриється,тому що знов зацікавлені високі посадові особи та їх нащадки. Простий селянин-хлібороб знає, як достається важко цей хліб, а ці гади в цей чпа творять таке... Напевно всі інваліди, якщо не на війні, простого хлопця легше ж мобілізувати.Це просто жах, що твориться в нашій країні!!!

    25 лютого 2015, 10:36
    Відповісти
  • Орест
    Орест

    Пшениця це одне, інше що Гунчик своєю заявою обрехав всіх волонтерів!!! Особливо шакали по приказу накинулись на Зінкевича. Провладна свора хоче зам'яти цю справу. Ще вчора на форумі дописувач оприлюднив деякі подробиці цього дійства і далі пише. http://volodymyrforum.com.ua/viewtopic.php?p=4177#p4177

    25 лютого 2015, 22:59
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися