Лучанин відкрив жаб’ячу ферму у Білорусі
Волинь

Лучанин відкрив жаб’ячу ферму у Білорусі

13 березня 2015, 10:11
0
0
Сподобалось?
0

Лучанин 37-річний Володимир Мувер відкрив жаб'ячу ферму в білоруському місті Мозир. У бізнес вклав $100 тис. Переїхав жити з дружиною Юлією до її родичів.

Про підприємливого лучанина розповідає "Газета по-українськи".

– Сім років тому хотів розпочати бізнес в Україні. Було два варіанти. Отримати дозвіл в екологічній інспекції на вилов річкових жаб. Без хабарів це – неможливо. Порахував, що треба віддати 20 тисяч гривень. І потім ще платити в період вилову. Якщо збудувати критий басейн для жаб, треба дозволи й патенти: де була куплена ікра, як завезена. У Білорусі з цим легше. Довів керівництву області, що мій бізнес поліпшить економіку й позитивно вплине на екологію. Орендував ставок. Перші два роки не платив податків, – розповідає бізнесмен.

Жаб'ячі лапки заготовляють із травня по вересень. Для їжі придатні особини, завдовжки понад 20 сантиметрів.

– Як чистити лапки, навчилися з дружиною з Інтернету. Головне — не гидувати. За місяць маю до тонни жаб'ячих лапок. Складаю у вакуумні пакети й заморожую. Покупців було важко знаходити. Спочатку ходив по місцевих ресторанах, залишав свої контакти. Але за півроку ніхто так і не подзвонив. Жінка запропонувала понаписувати листи в ресторани, що спеціалізуються на французькій кухні — в Росію, Україну, Німеччину. Відгукнулися кілька постачальників, замовили на пробу. Зараз маю до 40 точок збуту. За кордон продукцію відправляю двічі на місяць. ­Кілограм жаб'ячих лап коштує від 300 до 500 гривень. За місяць заробляю до 30 тисяч гривень, – ділиться успіхом Володимир Мувер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися