На Волині горять торфовища
Волинь

На Волині горять торфовища

10 серпня 2015, 10:51
0
0
Сподобалось?
0

На Волині одразу у кількох районах області горять родовища торфу.

Минулого тижня пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС у Волинській області локалізували два осередки загорянь торфовищ в Старовижівському та Ратнівському районах. У вихідні також тривало гасіння вогню на торфовищах в урочищах «Триба» біля села Тоболи Камінь-Каширського району, «Їлки» поблизу села Бихів на Любешівщині та «Євник» поблизу села Тур на Ратнівщині.

Загалом в зазначених районах для приборкання вогню, що подекуди горить на глибині понад 1 метр, задіяні 10 одиниць спеціальної та основної пожежної техніки державної, лісової та місцевої пожежної охорони, дві мотопомпи, 30 рятувальників та понад три десятки місцевих мешканців.

Одночасно з гасінням пожеж працівниками наглядово-профілактичних органів управління ДСНС області спільно з правоохоронцями та працівниками екологічної інспекції здійснюється розслідування причин виникнення пожеж, що завдають значної шкоди здоров’ю місцевим мешканцям, які вимушені по декілька днів дихати їдучим димом від горіння торф’яників. Докладається максимум зусиль для того, аби віднайти винуватців цих пожеж. У разі встановлення їх провини, порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

З метою стабілізації пожежної обстановки в області, управління ДСНС просить мешканців краю бути обережними при поводженні з вогнем, не розводити багаття на торфовищах та у лісах, не кидати не загашені сірники та недопалки з вікон автомобілів. В умовах сухої спекотної погоди, що встановилась в області, навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі в екосистемах та завдати непоправної шкоди лісовим масивам чи знищити житлові будинки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися