На Волині до контрабанди цигарок залучають школярів
Волинь

На Волині до контрабанди цигарок залучають школярів

6 листопада 2015, 18:13
0
0
Сподобалось?
0

Учора зранку прикордонники Луцького загону затримали двох українців, які були причетні до контрабанди цигарок. Один з них виявився неповнолітнім.

Як розповіли затримані, 29- та 14-річні місцеві жителі, вони за грошову винагороду у розмірі 700 гривень погодилися допомогти невідомим чоловікам, які займалися переправленням цигарок із України до Республіки Польща. Основним завданням «помічників» було шпигування за прикордонними нарядами. Спостерігачі мали вчасно попереджати контрабандистів телефоном про наближення небезпеки. Як зазначають у прес-службі Луцького прикордонного загону, втягування неповнолітніх (до 16-ти років) до незаконного переміщення товарів через державний кордон стало для злочинних угруповань нормою, оскільки відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень (а за цей вид протиправної діяльності передбачена тільки адміністративна) настає з 16-ти років. У цьому випадку затримані діти згідно із Законом України до відповідальності не притягуються, а передаються батькам, які вже за них відповідають перед Законом.

Останнім часом підрозділами Луцького прикордонного загону вже оформлено матеріали стосовно трьох неповнолітніх школярів, які спрямовані до органів внутрішніх справ для притягнення батьків до відповідальності за статтею 184 частина 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися