Польські поліцейські вчили майбутніх луцьких патрульних не порушувати права людей
Волинь

Польські поліцейські вчили майбутніх луцьких патрульних не порушувати права людей

19 листопада 2015, 15:59
0
0
Сподобалось?
0

Нині триває посилене навчання майбутніх луцьких патрульних поліцейських, які мають вийти на вулиці міста вже у грудні. З двома сотнями молодих хлопців і дівчат, які пройшли відбір, у колишньому училищі міліції у Сокиричах працює чимало закордонних фахівців. Зокрема з США та Канади. Цього тижня зі своїм триденним навчальним курсом у Сокиричі завітали уповноважений головного коменданта поліції з прав захисту людини Республіки Польща Кшиштоф Лашкевич та уповноважена з прав захисту людини Люблінського воєводського коменданта поліції Едита Ная.  Вони читають курс лекцій із прав людини у контексті загальноприйнятих у ЄС норм, де вимоги до дій правоохоронці набагато вищі.

– Ми доносили слухачам, що порушення правил людини поліцейським може послужити причиною звернення і програної Україною справою у Страсбурзькому суді з прав людини, – зазначив Кшиштоф Лашкевич.

Зокрема, порушенням є занадто щільні кайданки і навіть прострочені ліки в аптечці, яка використовується при надані допомоги утримуваним під вартою особам.

На практичних заняттях майбутнім поліцейським показували навчальні документальні фільми. Цікаво, що створені вони на основі реальних епізодів із роботи патрульної поліції у Києві та Львові. Слухачі курсу ділилися своїм баченням того чи іншого епізоду і моделювали свою поведінку у подібних ситуаціях.

Загалом, за словами Кшиштофа Лашкевича, йому сподобалася молодь, яку відібрали для роботи у луцькій патрульній поліції. Адже вона дуже вмотивована і хоче вчитися.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися