Волинський костоправ лікує підорву, коцюбник, весняну хандру
Волинь

Волинський костоправ лікує підорву, коцюбник, весняну хандру

6 квітня, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

До Івана Сергійчука їдуть хворі навіть з Київщини, Черкащини, Вінниччини

Нещодавно у «Вісник+К» звернулася читачка з Рівненщини. Вона хоче на сторінках улюбленої газети щиро подякувати луцькому мануальному терапевту Івану Сергійчуку, який очолює реабілітаційний «Хребет-центр». Адже де тільки не шукала порятунку, а саме він та спеціалісти цього центру допомогли їй стати на ноги після інсульту.

Мануальну терапію живота перейняв від свого діда

Кілька років тому ми вже розповідали про мануального терапевта Івана Сергійчука, якого у народі називають костоправом. Тепер, як виявилося, до нього у Луцьк їдуть не тільки з Волині та Рівненщини, а й з Житомирщини, Вінниччини, Львівщини, Черкащини, Київщини. А дізнаються про цього лікаря з нашої газети та від вдячних пацієнтів. Адже у лікуванні застосовує унікальну методику рідного дідуся – знаного колись на Волині лікаря, костоправа Івана Довгуна з Бірок на Любешівщині. Секрети з лікування хвороб хребта, опущених внутрішніх органів він колись перейняв від місцевої жінки, яка зналася на цьому, а потім передав внукові – Іванові Сергійчуку, який закінчив факультет медичної реабілітації.

– Мануальною терапією живота мало хто займається. У народі опущення внутрішніх органів називають підорва, коли щось важке піднімеш. Людина відчуває здуття живота, дискомфорт черевної порожнини, біль, нудоту, загальну слабкість. З десяток пацієнток, яких направили до мене гінекологи, після мануальної терапії живота нарешті завагітніли, – розповідає Іван Сергійчук. – Підорва нерідко буває у дітей, бо вони, надриваючись, тягають один одного.

Ця хвороба загострюється навесні, коли починаються польові роботи, і восени під час збору урожаю – люди надриваються. Зараз особливо дає про себе знати і весняна хандра, як Іван Сергійчук називає вегетосудинну дистонію. Нею частіше мучаться жінки, коли на зміну погоди турбує головний біль, стрибки тиску, запаморочення, нервові зриви, пришвидшене серцебиття. Лікар каже, що після зими люди часто страждають на «коцюбник» – у народі так називають запалення потиличного нерва, при якому головний біль – стріляючий, пекучий – поширюється по потилиці до тім’яної ділянки, за вуха. Часто звертаються навіть молоді люди з так званим корінцевим синдромом, коли нібито турбує серце чи шлунок, а це, як зазначає Іван Михайлович, проявляється міжреберна невралгія. Також Сергійчук знімає запалення сідничного нерва, розблоковує защемлені м’язи, міжхребцеві грижі з допомогою мануальної терапії, якої навчив дідусь.

Запатентував унікальний тренажер для хребта

Дід і внук разом розробили протиостеохондрозний коректор, що дуже ефективний для діагностики хребта та корекції, лікування остеохондрозу. Цей апарат ще у 2007 році Іван Сергійчук запатентував. Адже до нього найчастіше звертаються хворі з проблемами спини. А це сколіоз, радикуліт, остеохондроз, протрузії дисків. Варто пам’ятати, що від стану хребта залежить здоров’я всього організму, бо кожен хребець відповідає за якийсь орган. Наприклад, якщо пошкоджений чи зміщений шийний – страждають очі, якщо поперековий – може бути імпотенція чи грижа.

Іван СЕРГІЙЧУК діагностує на тренажері, який сконструював з дідусем

– У нашому «Хребет-центрі» успішно впровадили кінезіотерапію, тобто лікування рухом. Це ефективно відновлює хворих після інсультів, при міжхребцевих грижах, після травм хребта (але не в гострих періодах), операцій колінних, кульшових суглобів, – зазначає Іван Сергійчук. – До речі, на початкових стадіях коксартрозів (просідання кульшових суглобів) можна обійтися без операцій, а допомогти кінезіотерапією.

Шум у вухах знімають… п’явки

Однією з новинок «Хребет-центру» є гірудотерапія – лікування п’явками, що є ефективним при болях у спині, гінекологічних захворюваннях та інших хворобах. Іван Михайлович розповідає, що одній хворій, яка три роки страждала від шуму у вухах, допомогла саме гірудотерапія.

А ще Іван Сергійчук ефективно застосовує у лікуванні рекомендації з фітотерапії, які перейняв від одеського лікаря В’ячеслава Закревського (на жаль, уже помер). У тому, що кожна рослина має цілющі властивості, Івану Михайловичу відомо ще від своїх діда і прабаби, які зналися на травах. Тому нерідко призначає хворим лікарські рослини. Бо під час практики переконався: для опорно-рухового апарату трави роблять справжні дива!

Допомога бійцям

З початку великої війни до Івана Сергійчука щодня звертається багато хворих військових, які повертаються з фронту. Там, у важких умовах, копають окопи, надриваються, травмують ноги та руки, носять важкі бронежилети, зброю. Воїни сплять на сирій землі, у холодних бліндажах – от і «стріляють» їм застуджені спини. З допомогою мануальної терапії, кінезіо- та герудотерапії наші скалічені бійці проходять реабілітацію у «Хребет-центрі».

– Кому знімаємо головний біль, кому вправляємо міжхребцеві диски, лікуємо пошкоджені нерви на руках, ногах, відновлюємо функції опорно-рухового апарату, – ділиться Іван Сергійчук. – Часто солдати консультуються по телефону, дзвонять навіть з «передка». Як можемо, допомагаємо нашим бійцям швидше відновити своє здоров’я.

Олена ПАВЛЮК

Адреса «Хребет-центру»:

м. Луцьк, вул. Захисників України, 35

(колишня вул. Гордіюк, 35),

вхід під аркою за «Укрпоштою».

Тел. 068-214-49-28.

ФОП діє на основі Виписки з ЄДР від 27.02.2023 р.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися