Суд визнав, що волинянин законно вивозив нелегальний бурштин закордон
Волинь

Суд визнав, що волинянин законно вивозив нелегальний бурштин закордон

4 грудня 2015, 22:41
0
0
Сподобалось?
0

На початку серпня житель Любомльщини намагався вивезти у Польщу через пункт пропуску «Ягодин» майже 5 кілограмів бурштину. Під час митного огляду каміння виявили у кількох схованках. Працівники митного посту «Ягодин» склали протокол про адмінпорушення, а машину та товар волинянина затримали. Любомльський районний суд визнав чоловіка винним у перевезенні бурштину через митний кордон з приховуванням від митного контролю та постановив накласти на чоловіка штраф у розмірі понад 160 000 гривень, тобто в повному розмірі вилученого бурштину, а сам товар та автомобіль конфіскувати.

Проте, як пише «Під прицілом», чоловік в апеляційному порядку оскаржив постанову суду та доводив, що законодавство України передбачає дозвіл на перевезення товарів, коштів або ж коштовного каміння через митний кордон без декларування, якщо їхня вартість не перевищує 10 000 євро. А тому, скаржник просив скасувати постанову суду І інстанції та повернути йому вилучене авто та каміння.

Тож враховуючи те, що вартість бурштину не перевищувала допустиму норму, суддя Апеляційного суду Олег Клок задовольнив скаргу волинянина. Цим же рішенням йому повернуте усе вилучене майно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися