На Волині за ухилення від призову судять батька 5 дітей
Волинь

На Волині за ухилення від призову судять батька 5 дітей

4 березня, 09:35
0
0
Сподобалось?
0

Володимир Шуляк живе у селі Троянівка на Маневиччині. Місцевий райсуд присудив чоловікові умовний термін. Але прокурори наполягають на реальному ув’язненні.

Чому – розповіли у сюжеті каналу Аверс.

Володимир Шуляк має п'ятеро дітей, двоє з них неповнолітні. Військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним воювати, втім до пункту збору він не приїхав і розказує чому

«Жінка в лікарні була, операцію зробили, дітей самих не міг залишити ніяк. Ну не явився, тому що не міг ніяк. Мати жінки теж слаба, мусив навідуватися на другу вулицю. Не міг я залишити дітей і жінку слабу. Я по здоров'ю не проходжу і зараз ще вживаю таблетки», - каже чоловік.

Підтримати Володимира приїхала дружина та донька, котра живе в іншій області. Розказує, що її чоловік зараз на фронті, а в родині нещодавно була трагедія.

«Загинув мамин племінник, мій брат двоюрідний, баби внук на війні... Три місяці назад. Я рахую, що це несправедливий вирок. Хочуть посадити людину. За що? Людина з'явилася в воєнкомат. Його возили, його капали, кололи бо в нього дуже високий тиск по життю. В нього проблеми з серцем і варикоз. Він пенсіонер, 55 років буде», - розказала донька Володимира Шуляка Аліна.

Маневицький райсуд дав чоловікові умовний термін, але прокурори не згідні з таким вироком, просять 3 роки і 3 місяці тюрми, так би мовити, щоб іншим була наука.

«Таке відношення до свого обов'язку, яке повинен виконувати громадянин України, породжує негативне ставлення суспільства до таких до таких подій і показує негатив приклад іншим особам, надає можливість вчиняти аналогічні злочини. Щире каяття в даному випадку повинно було б виразитися в якихось активних діях, наприклад, все-таки виконати свій громадянський обов'язок», - стверджує прокурор Ольга Клок.

Колегія апеляційних суддів вирішила не карати чоловіка роками ув'язнення, присудили 6 місяців арешту.

«Апеляційну скаргу прокурора задовольнити частково, вирок Маневицького районного суду скасувати та постановити в цій частині новий вирок:призначити Шуляку Володимиру Федоровичу покарання у виді арешту строком 6 місяців», - такий вирок винесли волинянину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися