Роблять новорічні деревця з... виделок та цвяхів
Волинь

Роблять новорічні деревця з... виделок та цвяхів

11 січня 2016, 11:42
0
1
Сподобалось?
1
Щороку в період новорічно-різдвяних свят у Європі зрубують сотні тисяч хвойних дерев. Хоча останнім часом, радіють екологи, попит на такі сосни і ялини дещо падає. Захисники природи закликають людей купувати деревця у горщиках, щоб пізніше можна було їх висадити. А ще як альтернативу живій ялині пропонують створювати новорічні дерева власноруч. Що можна вигадати? У Волинському краєзнавчому музеї відкрили експозицію «Створи свято своїми руками». У ній представлено два десятки креативних ялинок, виготовлених з найрізноманітніших матеріалів.
Відкриває виставку ікона святителя Миколая. Угодник Божий символічно благословляє ліс на збереження. Біля образа – перший експонат: ялинка з ґудзиків. А далі – очі розбігаються від того, наскільки багата в людей уява! Бо представлені святкові деревця з косметичних спонжиків, якими красуні стирають макіяж з обличчя, з кольорового паперу, тканини, соломи та хмизу, з кавових зерен, горіхової шкаралупи й навіть цвяхів, акуратно набитих на дерев’яну основу. Особливо здивувала декоративна ялинка, виготовлена із… зелених пластикових виделок.
Усі ці роботи – витвір фантазії студентів кафедри дизайну Луцького національного технічного університету, розповіла співробітник краєзнавчого музею Олена Дубень. Виставка працюватиме впродовж усіх свят.
Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися