Лабораторно підтверджено «свинячий грип» у ще одного із трьох померлих волинян
Волинь

Лабораторно підтверджено «свинячий грип» у ще одного із трьох померлих волинян

27 січня 2016, 12:43
0
0
Сподобалось?
0

Вчора ми повідомляли про те, що уже троє волинян померли від грипу та гострих респіраторних захворювань. Лабораторно було підтверджено смерть від «свинячого грипу» у мешканця селища Рокині Луцького району. Біологічний матеріал ще двох померлих – з Луцька і Горохівського району – перебував на дослідженні у лабораторії у Києві. Сьогодні керівник управління Держсанепідслужби у Волинській області Наталія Янко повідомила, що штам вірусу А/H1N1 таки підтвердили у ще одного померлого, а третій летальний випадок не пов’язаний із цим збудником – людина померла від звичайної пневмонії.

Загалом волинські медики оцінюють стан епідеміє грипу та ГРВІ на Волині як складний, але контрольований.

Лікар з обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський розповів, що медзаклад нині приймає щодоби 10-12 пацієнтів зі складними респіраторними синдромами. Дві треті госпіталізованих – діти, які входять до групи ризику щодо захворюваності на грип та ГРВІ.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк спрогнозував, що у найближчий час, попри карантинні заходи, слід очікувати росту захворюваності. На жаль, цьому сприяє сира погода.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися