Перші результати роботи об’єднаних громад на Волині: грошей вистачає, але бракує юристів
Волинь

Перші результати роботи об’єднаних громад на Волині: грошей вистачає, але бракує юристів

24 березня 2016, 16:18
0
1
Сподобалось?
1

У Волинській ОДА відбулася нарада голови облдержадміністрації щодо структури виконавчих органів об’єднаних територіальних громад області та основних фінансових показників формування бюджетів за участю голова Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Керівник Устилузької міської об’єднаної територіальної громади Віктор Поліщук зауважив, що нині йдеться про утворення виконкому та наповнення його структури. Поки бракує юриста та архітектора. Для виконкому є приміщення, в одному крилі планується провести ремонт і створити ЦНАП. Серед проблем – те, що чотири громади не мають перевізника, але над вирішенням цього питання в ОТГ будуть працювати. Задумуються в Устилузі і про створення муніципальної поліції. Щодо бюджету Устилузької громади, то він складає понад 31 мільйон гривень, причому 12 мільйонів – власні надходження.

Очільник Зимнівської сільської територіальної об’єднаної громади В’ячеслав Католик похвалився 50 видами послуг у ЦНАПІ, 37 – із яких власні. Католик розповів, що основними пріоритетами на 2016 рік є енергозбереження і розвиток дорожньої інфраструктури. Приміром, на розвиток інфраструктури закладено близько мільйона гривень.

Очільник Голобської селишної об’єднаної територіальної громади Сергій Гарбарук відзначив брак фахівців із юридичною освітою. Але у громаді діє проектний менеджер, тому у громаді сподіваються на надходження інвестиційних коштів.

Керівник Велицької сільської об’єднаної територіальної громади Віктор Ковальчук пояснив, що ця громада – специфічна. Вона утворилася із 4 віддалених сільських громад, 12 сіл. Через це виплаває ряд проблем, але й ряд переваг. Наприклад, бракує кваліфікованого юриста. У ОТГ введена посада радника сільського голови із проектно-інвестиційної діяльності. Нещодавно представники Велицької громади разом із представниками Голобської їздили до Білорусі шукати партнерів у сфері інвестицій.

На Волині Смолигівська ОТГ поки що єдина, де керує жінка – Галина Прус. Вона розповіла, що грошей, щоб утримувати громаду – вистачає, але бракує кваліфікованого юриста. Нині існує велике навантаження на працівників виконкому, проте зі збільшенням повноважень з’явилася можливість надання різноманітних послуг, зокрема, юридичних і соцзахисту, на місці, без поїздки до Луцька.

Очільник Волині Володимир Гунчик додав, що влада сприятиме і допомагатиме територіальним громадам, але й перевірятиме їхню ефективність. Губернатор наголосив на тому до Великодня в усіх об’єднаних територіальних громадах мають з’явитися паспорти громад. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик наголосив, що у паспорті громад має бути виписана соціальна складова, наприклад, про кількість дітей-інвалідів, родин воїнів АТО тощо.

Окрім того Володимир Гунчик закликав представників фіскальної служби ретельно вивчити можливість покращення фінансування об’єднаних територіальних громад.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися