За хабар засудили екс-посадовця Луцького прикордонного загону
Волинь

За хабар засудили екс-посадовця Луцького прикордонного загону

10 червня 2016, 11:38
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку за хабарництво судили екс-керівника Луцького прикордонного загону полковника Олександра Білюка та екс-начальника відділу кадрів підполковника Сергія Муратова. Їх звинувачують в отриманні хабаря, за те, що вони нібито посприяли у переведенні прапорщика Луцького прикордонного загону ДПС Олександра Бабанця на інший відділ прикордонної служби, а саме ВПС «Рівне».

Як стало зрозуміло з матеріалів судового документу, прикордонник, у якого наприкінці 2014 року закінчувався контракт, хотів перевестися служити з білоруського кордону на кордон із Польщею.

З питанням переведення на ВПС «Рівне» Олександр Бабанець вирішив звернутися напряму до начальника прикордонного загону Олександра Білюка. Не досягнувши мети, Бабанець почав знову шукати можливості перевестися на ВПС «Рівне» і звернувся із тим же питанням до начальника відділу кадрів Сергія Муратова. І нібито досяг порозуміння.

На території Луцького прикордонного загону в автомобілі «Ауді А6» передав Муратову 1500 доларів. Решту грошей, а саме 2000 доларів, Сергій Муратов отримав через тиждень в луцькому кафе «Магніт».

Під час судового засідання допитаний Муратов визнав, що вимагав у потерпілого хабар в розмірі 3500 доларів. Сам Олександр Білюк обвинувачення заперечував. Переконував, що грошей у підлеглого не брав і не вимагав.

Так, Луцький міськрайонний суд під головуванням судді Андрія Сівчука вивчивши всі обставини справи визнав винним екс-начальника відділу кадрів підполковника Сергія Муратова у хабарництві. Призначив йому 5 років за ґратами з іспитовим строком три роки. Також суд позбавив права обіймати посади, які пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в державних військових формуваннях строком на три роки. Олександра Білюка суд виправдав у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися