Олександр МАЛАШКО
Волинь

Нові сервісні центри МВС Волині: що змінила реформа і чого тепер чекати клієнтам?

9 березня 2017, 19:57
1
1
Сподобалось?
1

Про останні новини у роботі сервісних центрів МВС Волині та унікальну програму стажування нових працівників з перших вуст від керівника регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександра Малашка.

 -        Нещодавно було презентовано ряд нових послуг у сервісних центрах МВС. Як їх отримати та наскільки вони затребувані?

-        Нові види послуг – це видача довідок про несудимість і видача міжнародних посвідчень водія. Кожна з них доступна в усіх територіальних сервісних центрах МВС Волині. Отримати ці послуги Ви можете незалежно від місця реєстрації. Крім цього, в 2017-му ми перейшли на новий графік роботи: всі сервісні центри МВС працюють без перерви на обід.

З моменту появи нових послуг (з початку лютого) ми вже отримали 536 звернень за довідками про несудимість, а також міжнародне посвідчення водія виявили бажання отримати більше 20 громадян.

-        В чому специфіка міжнародних посвідчень, і чим вони відрізняються від звичайного водійського посвідчення?

-        Перш за все зауважу, що українське національне посвідчення водія визнається країнами-учасницями Віденської Конвенції про дорожній рух, у тому числі більшістю європейських держав. Потреба в міжнародному посвідченні виникає відповідно до Женевської Конвенції, коли необхідно керувати автомобілем, наприклад, в США. До речі, на нашому сайті доступний перелік країн, в яких Ви можете користуватися українським національним посвідченням водія і держав, які визнають тільки міжнародне.

Відмінним від українського посвідчення водія є і термін дії міжнародного посвідчення — 3 роки, зауважу, що воно є дійсним тільки при наявності національного посвідчення.

-        Іспити при цьому складаються?

-        Ні, міжнародне посвідчення водія видається на підставі національного без складання іспитів.

-        Чи могли б Ви розповісти про суттєві зміни, що на часі в сервісних центрах МВС і сьогодні, зокрема, про заміну екзаменаційних білетів, та яких змін чекати громадянам у перспективі?

-        Минулого тижня Головним сервісним центром МВС винесено на громадське обговорення тестову версію екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху. Тобто, сьогодні кожен може зайти на сайт ГСЦ МВС і протестувати ці електронні білети, при чому є можливість залишити свої пропозиції до кожного питання. Правила оцінювання без змін: 20 питань та право зробити не більше 2 помилок. Важливо, що дана тестова версія білетів була відкрита строком на один місяць, тобто від сьогодні вона буде доступна ще близько 3 тижнів.

У найближчій перспективі – мобільні сервісні центри МВС, які надаватимуть послуги, виїжджаючи за графіком у віддалені точки Волинської області, де відсутні постійно діючі сервісні центри МВС.

Послідовно реалізуємо кадрову складову реформи сервісних центрів МВС. Вже у 20 регіонах України поступово відбувся відбір нового клієнтоорієнтованого персоналу. Зараз ми запрошуємо волинян до 13 березня подати анкету у режимі онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС і таким чином взяти участь у програмі інтенсивного навчання – стажування.

-        Що передбачає дана програма, яка робота пропонується новому персоналу, і, власне, що найбільше цікавить, – заробітня плата в майбутньому?

-        Почну з мети програми – відібрати, навчити стажерів та в майбутньому найуспішніших прийняти на роботу.

Щодо подальшої роботи: стажування проводиться на посади працівників фронт-офісів сервісних центрів МВС з офіційним працевлаштуванням, пакетом соцзабезпечення, 40-годинним робочим тижнем з вівторка по суботу, місячною заробітною платою від 6 тисяч грн. При цьому до посадових обов’язків належатиме безпосереднє надання послуг з реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, видачі (обміну) посвідчень водія та приймання іспитів, роботу з документами та базами даних, надання консультацій. З усім спектром послуг можна ознайомитися на нашому сайті.

- Однозначно, є певні вимоги до кандидатів на стажування? Хто може стати стажером?

- Всі повнолітні громадяни України із закінченою вищою освітою за рівнем бакалавра, магістра (спеціаліста) без судимостей можуть подавати онлайн-анкети на сайті Головного сервісного центру МВС.

Після цього чекайте результатів відбору. Власне відбір кандидатів відбуватиметься у 2 етапи: розгляд анкет і проведення інтерв’ю. Всього є 15 місць для майбутніх стажерів.

- Кому надається перевага при відборі?

- Звертається увага на мотивацію потенційного стажера. Нам важливо знати, що він готовий докласти свої зусилля для здійснення реформи сервісних центрів МВС, зміни мають відбуватися у кожній ланці нашого персоналу. Віддаємо перевагу особам, які раніше не працювали у системі МВС. Наявність трудового стажу не грає ролі, однак вітається досвід роботи у сфері обслуговування.

- Як відбувається сам процесс стажування, які його особливості?

- Тривалість стажування складає 1-2 тижні теорії та 3-4 тижні практики (з 9:00 до 18:00), все залежить від кількості людей у групах. Власне програма стажування безкоштовна. Локація теоретичного курсу – Луцьк, практику можна пройти в одному з територіальних сервісних центрів МВС (Луцьк, Ковель, Камінь-Каширський і Нововолинськ). По завершенні всієї програми стажери складатимуть іспит і отримають сертифікати. Якщо стажування пройдено успішно – буде запропоновано взяти участь у відборі на посади в сервісних центрах МВС. За даними Головного сервісного центру МВС по Україні показник працевлаштування досить високий в середньому складає 55 % стажерів.

Розмовляла Катерина ЛОЗИЦЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Валера Харченко
    Валера Харченко

    Влада провела реформу, тепер довідку пронесудимість видають сервісні центри за 30 днів. Чого би не зробити, щоб видавали за 1 день. Наприклад, як ось тут http://salex-lcc.com.ua/dovidka-pro-nesudimist-kijiv.html Із доставкою додому. Хай платно, зате з гарантією і доставкою додому

    17 квітня 2018, 10:43
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися