Лучанин на вінтажних лижах показав клас на міжнародному ретрофесті
Волинь

Лучанин на вінтажних лижах показав клас на міжнародному ретрофесті

27 лютого 2018, 09:27
0
0
Сподобалось?
0

На Закарпатті поблизу села Пилипець, що у Міжгірському районі, відбувся міжнародний лижний ретрофестиваль «Телемарк». Серед 70 учасників і лучанин, альпініст, тренер з гірського туризму Олександр Оришко. Про це повідомляє видання «uzhgorod.in».

Свою назву фест отримав від однойменної провінції Норвегії, де в середині 19 століття були сконструйовані перші спеціальні лижі і випробувана цікава техніка спуску з гір. За словами організатора закарпатського фестивалю «Телемарк» Олексія Думи, історичні факти свідчать, що син провінційного столяра Сондре Норхейм придумав поворот «розніжка», коли треба присідати на одне коліно, а інша нога наче робить крок вперед.

Альпініст та тренер з гірського туризму  Олександр Оришко за технікою «телемарк» катається вже сьомий рік, цього року на старовинних лижах. Раритетну річ йому подарували друзі. Їм вже майже 90 років. Певний час лижі були експонатом в музеї альпініста.

Учасники ретрофестивалю одягнуті у старовинні костюми, пошиті спеціально для катання стилем «телемарк». Вони беруть участь у театралізованих виставах, конкурсах.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися